K1 i Boks

Već je pronašao novi datum: Floyd Mayweather boksa ovu subotu!

 Floyd Mayweather Jr. 

 JAMIE SQUIRE/Getty images/Profimedia
Novi datum meča došao je puno ranije od očekivanog

Event u kojemu je prošli vikend trebao nastupiti Floyd Mayweathera otkazan je zato što je nenadano umro predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Sheikh Khalifa bin Zayed, a prvotno se pretpostavljalo se da će se event održati nakon što prođe 40 dana žalosti zbog smrti predsjednika. No event se ipak uspio odgoditi samo na tjedan dana, čime su ispoštivali tri dana bez rada nakon smrti predsjednika.

Floydu Mayweatheru kojem je trenutno 45 godina ovo će biti prva borba nakon prošlogodišnje ekshibicije s YouTube zvijezdom Loganom Paulom. Protivnik mu je Dan Moore, a borba ekshibicijskog karaktera. Dan Moore je bio ozbiljan boksač čemu svjedoči njegov savršeni omjer od 18 pobjeda bez poraza, a umirovio se 2016. godine. Borba će se održati na “The Global Titan Fight Series” eventu na helidromu koji služi za polijetanje i slijetanje helikoptera.

Uživo će na ekshibicijskoj borbi Floyda Mayweathera prisustvovati samo 20 ljudi koji su se odlučili na kupnju karte u vrijednosti od 150 tisuća eura. Slavni boksač tvrdi kako je samo za pojavljivanje na konferenciji za novinare plaćen milijun dolara, a ukupna zarada od čitavog eventa trebala mu je donijeti oko 100 milijuna dolara. Za Fight Hype se pohvalio svojim financijskim postignućem.

"U 16 minuta uprihodit ću 9-znamenkastu sumu novaca kao plod mojeg rada. Nisam umirovljen od zarađivanja novaca."

Bivši UFC prvak i MMA borac Anderson Silva i dalje je dio eventa čime uspješno nastavlja svoju boksačku karijeru. Anderson Silva do sada je imao četiri boksačka meča, od kojih je u njih tri odnio pobjedu, a jedanput bivao poražen. Prvi boksački meč imao je davne 1998. godine, a sedam godina kasnije imao je i drugi meč. Nakon toga Silva je briljirao u MMA karijeri osvojivši naslov UFC prvaka 2006. godine protiv Richa Franklina te ga obranio čak 10 puta. Prvi put protivnik mu je bio bivši svjetski prvak u boksu Julio Cesar Chavez Jr., kojeg je Silva potpuno nadboksao. U idućem meču nokautirao je bivšeg UFC prvaka Tita Ortiza već u prvoj rundi.

Linker
16. travanj 2024 15:07