K1 i Boks

Odgođena borba Jorgea Masvidala i Natea Diaza, dugoočekivani revanš morat će još pričekati

Jorge Masvidal i Nate Diaz

 Arturo Holmes/ddp USA/Profimedia
Kao razlog odgode navodi se važna UFC 302 priredba koju predvode Islam Makhachev i Dustin Poirier

Poznata UFC lica, Nate Diaz i Jorge Masvidal, spremaju se za dugoočekivani revanš.

Diaz i Masvidal, obojica u 39. godini, borili su se na UFC 244 priredbi 2019. godine pri čemu je Masvidal izašao kao pobjednik osvajajući BMF naslov.

Mnogi su pozivali na uzvratnu borbu između ova dva borca jer je njihov okršaj prekinuo doktorski službenik nakon što je procijenio da je Diazova posjekotina prevelika za siguran nastavak meča. Revanš napokon stiže pet godina kasnije, međutim, to neće biti MMA borba.

Umjesto toga, dvojac će se sukobiti u boksačkom meču od deset rundi. Obojica imaju jedan profesionalni boksački meč u svojim karijerama. Masvidal je stupio u boksački ring 2005. godine kada je pobijedio Josepha Benjamina dok je Diaz izgubio od YouTubera Jakea Paula prošle godine.

Masvidal i Diaz prvotno su se trebali boriti 1. lipnja, ali ipak neće tada ući u ring. Kao razlog odgode navodi se UFC 302 priredba - žele izbjeći da borba bude održana u isto vrijeme kada će se održavati i važan UFC-ov događaj na kojemu će Islam Makhachev braniti svoj pojas prvaka lake kategorije protiv Dustina Poiriera.

Novi termin borbe je subota, 6. srpnja, u Honda Centru u Anaheimu, u Kaliforniji.

Ostale borbe na toj priredbi tek trebaju biti najavljene. Za sada je samo jedna potvrđena borba u ‘undercardu‘, a u njoj ćemo gledati još jednu legendu MMA-a, bivšeg prvaka UFC-ove lake kategorije, Anthonyja ‘Showtime‘ Pettisa.

Linker
21. svibanj 2024 18:39