Ostalo

Boksački svijet zavijen u crno: 29-godišnji Sherif Lawal preminuo je nakon nokauta u boksačkom meču

Sheriff Lawal

 Instagram (warren Boxing Management)
Britanac je proteklog vikenda debitirao u profesionalnom boksu, ali meč je završio tragično

Strašna vijest dolazi iz Velike Britanije. Boksačka javnost potresena je informacijom koja kaže da je preminuo Sherif Lawal, boksač koji je proteklog vikenda odradio svoj profesionalni boksački debi.

29-godišnji britanski boksač nastupio je u nedjelju na boksačkoj priredbi u Harrowu, a u četvrtoj rundi borbe primio je snažan udarac u glavu nakon kojeg je ostao ležati. Meč je ubrzo prekinut i liječnici su morali intervenirati.

Oko 20 minuta pružala se pomoć nesretnom Lawalu, korišten je i defibrilator, ali stanje se nije poboljšavalo. Lawal je prevežen u bolnicu gdje su liječnici pokušali spasiti njegov život, ali nedugo poslije, Lawal je preminuo.

Meč između Lawala i Malama Varele bio je prvi meč na programu tog eventa, a nakon što je pristigla vijest o smrti Sherifa Lawala, otkazani su ostali mečevi i svi sudionici priredbe šokirani su se zaputili svojim kućama.

Velika je ovo tuga, ali i šok za borilačku javnost. Vijest o smrti Sherifa Lawala odjeknula je cijelim svijetom i ponovno će potaknuti mnoge na raspravu o sigurnosti boksa kao sporta. Puno je onih koji ne odobravaju borilačke sportove i nadaju se zabrani istih, ali smrtni slučajevi događaju se u gotovo svakom sportu.

Jasno je kako borilački sportovi nose određen rizik, ali uz redovne liječničke preglede, suce koji dobro rade posao i timove koji prepoznaju priliku kada treba prekinuti meč, rizici se uvelike smanjuju.

Nažalost, Sherif Lawal jedan je od onih koji su tragično okončali svoj život u ringu, a ne preostaje ništa drugo, nego zaželiti mu da počiva u miru Božjem.

Linker
21. svibanj 2024 22:52