K1 i Boks

Odgođeno održavanje boksačkog meča Floyda Mayweathera i Logana Paula

Promoter and former champion boxer Floyd Mayweather (C) speaks during a press conference announcing WBA super lightweight champion Adrien Broner's fight against Ashley Theophany, in Washington, DC, February 29, 2016. - The title contest is scheduled to take place April 1, 2016 at the D.C. Armory in Washington DC. (Photo by JIM WATSON/AFP)
 JIM WATSON Afp
Floyd Mayweather Jr. i Logan Paul neće se boriti 20. veljače

Iako je još prije par tjedana objavljeno kako će Floyd Mayweather Jr. i Logan Paul ekshibicijski meč odraditi 20. veljače, čini se da to neće biti datum okršaja jednog od najboljih boksača u povijesti i poznatog YouTubera. Ta informacija došla je od Floydovog trenera Kelvina Moorea, a prenio ju je MMA Island, nakon čega su vijest preuzeli i ostali mediji.

Organizator meča, kao niti Logan Paul nisu se izjasnili po ovom pitanju, no trener je očito upućen u cijelu situaciju te je svjestan što govori. Razlozi nisu navedeni, ali vjeruje se kako se radi o nekim drugim Floydovim poslovima koji se terminski preklapaju, a nisu lako odgodivi poput ovog meča.

Mayweatheru bi ovo trebala biti druga ekshibicija sličnog tipa, nakon susreta s Tenshinom Nasukawom, no mnogi ekshibicijom smatraju i njegov meč protiv Conora McGregora.

Paul je do sada odradio dva boksačka meča. Oba su bila protiv britanskog YouTubera KSI-ja. Prvi je bio amaterski, a završio je bez pobjednika, dok je KSI u drugom meču, profesionalnom pod organizacijom Matchroom Boxinga, slavio odlukom sudaca. Njihov prvi meč uspio je postići brojke od 1.3 milijuna gledatelja, čime je neusporedivo financijski najuspješniji amaterski meč u povijesti borilačkog sporta. Meč protiv Floyda vodit će se kao ekshibicija, a rijetko kome je jasno kako ga je Paul, unatoč tome što je u dosadašnja dva nastupa ostavio loš dojam, isti uspio dogovoriti.

Linker
24. travanj 2024 20:25