K1 i Boks

‘Odradio sam 36 rundi s njim, tip je ubojica. Udara jače od svih, MMA teškaši nemaju takvu snagu u rukama‘

Ryan Ford

 Wolfgang Fehrmann/Zuma Press/Profimedia
Ryan Ford s javnošću je podijelio iskustva koji nosi iz ranijih sparinga s Arturom Beterbievom

Ryan Ford veteran je borilačkih sportova u čijoj profesionalnoj biografiji stoji 30 MMA mečeva (24-6) i 26 boksačkih borbi (17-9). Ovaj 42-godišnji kanadski velteraš nastupao je u Bellatorovom oktogonu, dok je u ringu svojedobno, među ostalima, ukrstio rukavice s boksačima kao što su Joshua Buatsi i Avni Yildirim. I danas redovito trenira i sparira s MMA borcima, mahom teškašima, no tvrdi da ni u jednom sparingu, kao ni meču, nije osjetio snagu udarca kakvu posjeduje Artur Beterbiev.

"Najsnažniji udarač s kojim sam se ikada sreo je Beterbiev. U deset dana odradio sam 36 rundi s njim, taj tip je ubojica. Kod MMA teškaša s kojima spariram nikada nisam osjetio snagu u obje ruke kakvu Beterbiev posjeduje. On je druga razina", ispričao je Ford u razgovoru za Gunman Boxing.

Neporaženi Beterbiev (20-0, 20 nokauta), aktualni prvak po WBC, WBO i IBF verzijama, će, podsjetimo, u subotu navečer odmjeriti snage s također neporaženim WBA šampionom Dmitrijem Bivolom (23-0, 12 nokauta) u povijesnom okršaju za ujedinjenje svih poluteškaških titula. Beterbiev i Bivol odmjerit će snage u Kingdom Areni, a pobjednika čeka posebno mjesto u boksačkoj historiografiji kao prvog apsolutnog prvaka poluteške divizije u eri četiriju pojasa.

Linker
12. listopad 2024 07:56