K1 i Boks

Oglasio se Hrvoje Sep: ‘Engleski suparnik, engleski suci, a meč završio neriješeno. Znam da sam dobro boksao!‘

Hrvoje Sep (lijevo) i Dan Azeez (desno)

 Steven Paston/PA Images/Profimedia
Iskusni hrvatski boksač prezentirao je sjajnu izvedbu na stadionu engleskog premierligaša Crystal Palacea

Hrvoje Sep u sportskom žargonu jučer je bio doveden ‘‘na klanje‘‘. Naš ponajbolji boksač otputovao je u Englesku gdje se na Selhurst Parku obračunao s Danom Azeezom (20-1-0), jednim od brojnih projekata engleskog boksa.

Azeez je boksač koji je u meč protiv Sepa ušao sa ‘‘scoreom‘‘ 20-1-0, a jedini poraz upisao je ranije ove godine u meču protiv odličnog Joshue Buatsija. Nakon spomenutog poraza, Azeez je sa svojim timom tražio meč i protivnika preko kojeg bi se vratio na pobjedničke staze.

Odabrali su našeg Hrvoja Sepa, a ‘‘bookmakeri‘‘ postavili su koeficijen 1,01 na pobjedu Azeeza. Svi su se grdno prevarili, od Azeezovog tima pa sve do ‘‘bookmakera‘‘ koji odlučuju o koeficijentima.

Hrvoje Sep samouvjereno je otputovao u London i došao je pokazati Englezima kako posjeduje puno veću kvalitetu nego su mislili. Osam odličnih rundi odradio je Sep protiv favoriziranog Azeeza, a meč je na koncu završio neriješenim ishodom. Nekakav opći dojam govori da je Sep čak i ‘‘pokraden‘‘ u tom meču, a isto se osjeća i sam Hrvoje.

‘‘Engleski suparnik, engleski promotor, engleski stadion, engleski suci i neodlučen meč. Kad tako završi, znam da sam dobro boksao. Vratit ću se!‘‘, poručio je Sep putem Instagrama.

Prava je šteta što Sep u ovom meču nije došao do pobjede, ali i remi bi mogao imati velik značaj za nastavak njegove karijere. 38-godišnji Sep uoči ovog meča upisao je dva poraza u posljednja tri nastupa. Sve je upućivalo ka završetku ozbiljne profesionalne karijere, ali Slavonac je razuvjerio sve one koji su ga unaprijed otpisali i pokazao je kako može boksati s ponajboljim boksačima na svijetu.

Linker
16. lipanj 2024 10:20