K1 i Boks

Ogromne promjene na WBC-ovim ljestvicama. Pogledajte na kojim mjestima su Hrgović, Babić i Plantić

Hrgović, Babić i Plantić

 PROFIMEDIA/FS
Najbolje rangirani hrvatski boksač prema WBC-u trenutno je Luka Plantić

Tyson Fury je vodeći teškaš u najnovijem WBC poretku nakon potvrde da će Anthony Joshua, dosadašnji obvezni izazivač prema WBC-u, izazvati IBF prvaka Daniela Duboisa u rujnu na kultnom Wembleyju.

Joshua je uklonjen iz poretka prema WBC politici koja se odnosi na borce koji se natječu za naslove u suparničkim organizacijama (WBA, IBF, WBO). Njegovo mjesto među Top 15 zauzeo je Šveđanin Otto Wallin, kojeg je Joshua nokautirao u prosincu. Šveđanin impozantnog nadimka "All in" borio se i Furyjem, a tu je isto doživio poraz. Podsjećamo Oleksandr Usyk je aktualni WBC prvak, on je samo "napustio" IBF pojas zbog svog obaveznog revanša s Tysonom Furyjem koji je zakazan u prosincu ove godine.

Filip Hrgović nakon svog prvog profesionalnog poraza je na 12. mjestu, a ispred njega su sada Arslanbek Makhmudov, Fabio Wardley i osvajač boksačkog turnira OI 2020. u Tokiju Bakhodir Jalolov.

Još uvijek nema mjesta za Josepha Parkera jer drži po mnogima nepotrebni WBO privremeni naslov, organizacije ciklički mijenjaju raspored svojih izazivača. Zhilei Zhang, koji je izgubio od Parkera u ožujku, rangiran je kao treći, dok je Deontay Wilder, kojeg je Parker nadjačao u prosincu, 14.

Johnny Fisher prvi put ulazi na rang listu nakon svoje nedavne pobjede nokautom nad našim Alenom Babićem za samo 36 sekundi. Popularni boksač iz Romforda rangiran je kao 38., dok Babić zadržava svoje mjesto u bridgerweight kategoriji, gdje je rangiran kao 15. Detaljan prikaz WBC-ove teškaše ranking liste možete vidjeti ovdje.

Kad smo kod WBC-ovih lista, bitno je spomenuti da je Luka Plantić 10. boksač u super srednjoj kategoriji gdje je trenutni prvak veliki Saul Canelo Alvarez. Detaljan prikaz najboljih boksača u toj kategoriji prema WBC-u možete pogledati ovdje.

Linker
25. kolovoz 2024 15:51