K1 i Boks

Canelo Alvarez borit će se uz UFC 306, protivnik mu je neporaženi Portorikanac

Saul ‘Canelo‘ Alvarez

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
U rujnu će meskički Dan nezavisnosti biti obilježen velikim borilačkim priredbama

Čini se da UFC neće biti jedini događaj u gradu na Dan nezavisnosti Meksika.

Prema izvješću ESPN-a, borba za naslov supersrednje kategorije između Canela Alvareza i Edgara Berlange blizu je finalizacije za 14. rujna. Meč bi se trebao održati u T-Mobile Areni u Las Vegasu, nedaleko od UFC-ovog ‘‘pay-per-view‘‘ događaja UFC 306 - promotivnog debija u spektakularnoj Sphere areni.

Alvarez (61-2-2) se sprema za svoj 66. profesionalni boksački meč. Apsolutni prvak supersrednje kategorije nastupit će drugi puta ove godine nakon uvjerljive pobjede odlukom sudaca protiv Jaimeja Munguije u svibnju. Alvarez je ostvario četiri uzastopne pobjede, uključujući i onu protiv Gennadiya Golovkina.

Neporaženi Berlanga dobiva najveću priliku u svojoj mladoj boksačkoj karijeri. 27-godišnjak je pobijedio u sva 22 profesionalna meča, uključujući nokaut pobjedu u šestoj rundi protiv Padraiga McCroryja u veljači.

Canelo Promotions potvrdio je ESPN-ovo izvješće o meču i datumu priopćenjem za javnost koje je također otkrilo da će se WBA prvak srednje kategorije, Erislandy Lara, suočiti s bivšim prvakom u dvije kategorije, Dannyjem Garcijom, u sunaslovnom događaju večeri.

"Vikend povodom Dana nezavisnosti Meksika sinonim je za velike borbe Canela Alvareza, a subota, 14. rujna, bit će sljedeće poglavlje te povijesne priče", izjavio je Tom Brown, predsjednik TGB Promotions. "Canelo već dugo vlada kao kralj kategorije i stavit će svoje tri ujedinjene svjetske titule na kocku protiv mladog, snažnog izazivača Edgara Berlange, nastojeći još jednom ostvariti pobjedu za svoju domovinu u legendarnom rivalstvu između Meksika i Portorika."

Linker
22. kolovoz 2024 01:45