K1 i Boks

Oleksandr Usyk neće nasjesti na ‘mentalne igre‘ Tysona Furyja: ‘On govori da ćemo ići na pivo, ali neću piti pivo s njim‘

Oleksandr Usyk

 Screenshot (youtube, Sky Sports)
Sjajni ukrajinski boksač svjestan je kako Tyson Fury igra razne igre uoči meča

Uzbuđenje ususret vikendu raste iz dana u dan i sve smo bliže velikom, točnije ogromnom boksačkom meču u kojem će glavne uloge imati Tyson Fury i Oleksandr Usyk.

Dva vrhunska teškaša odmjerit će snage u meču za apsolutnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, a pobjednik tog meča upisat će svoje ime među najveće velikane u povijesti teške kategorije.

Zanimljivo je kako Tyson Fury jako pozitivno priča o Oleksandru Usyku tijekom posljednjih nekoliko dana i nije se prihvatio sebi karakterističnog ‘‘trash talka‘‘. Mnogi smatraju kako je to svojevrsna ‘‘pila naopako‘‘ jer Fury ne želi dodatno motivirati Usyka, ali čini se da je Ukrajinac svjestan Tysonovih mentalnih igara. Fury je u nekim intervjuima spominjao kako će on i Usyk nakon meča popiti pivo, ali Usyk nije pretjerano siguran hoće li pristati na piće s Furyjem.

Na upit o nadolazećem meču i spomenutom piću, Usyk je za Sky Sports rekao:

‘‘Bit će to odličan meč jer on je sjajan tip. Velik je, pametan, na neki način i podmukao. Priča kako se moramo boriti, ali nakon borbe ćemo piti pivo itd. Ja neću piti pivo s Tysonom Furyjem, vino možda hoću.‘‘, našalio se Usyk uz smijeh okupljenih.

Nije isključeno da Fury narednih dana promijeni pristup i pokuša zastrašiti Usyka na sučeljavanjima i nadolazećim konferencijama za medije. No, Usyk tvrdi kako ga nitko ne može zastrašiti nakon ‘‘pakla‘‘ kroz koji je prošao tijekom posljednjih sedam mjeseci.

‘‘Ne, to nije moguće, jer moj fokus je na borbi. Slušajte, previše je toga u igri. Propustio sam novogodišnje praznike i rođendane moje djece. Sve sam propustio jer sam bio u trening kampu posljednjih sedam mjeseci. Sedam mjeseci! Sjećam se kako sam se jednog dana probudio i pitao sam se zašto ovo nije san, kako je moguće da se ovo događa. Htio sam ići kući, ali morao sam se ustati i otići na trening.‘‘, objasnio je Usyk.

Trening kamp je potrajao puno dulje od očekivanog, jer Fury i Usyk prvotno su imali zakazan meč u veljači (2. mjesec), ali Fury je otkazao borbu zbog posjekotine koju je zadobio tijekom sparinga s našim Agronom Smakićijem. Vrlo brzo određen je novi datum, a Usyk je samo nastavio s trening kampom. Sve to osnažilo je Usyka i Ukrajinac nikad spremniji čeka subotu i najveći meč u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Linker
14. svibanj 2024 23:15