K1 i Boks

Oglasio se član Usykovog tima kojeg je napao John Fury: ‘Ništa strašno nije se dogodilo, volio bih da se međusobno poštujemo‘

Stanislav Stepchuk

 Boxing News
Stanislav Stepchuk ime je mladića kojeg je nestabilni John Fury fizički napao

Velike kritike zadobio je John Fury zbog incidenta koji je prouzročio početkom ovog tjedna u Saudijskoj Arabiji. Otac Tysona Furyja glavom je udario člana Usykovog tima i pokušao se dodatno fizički obračunati nakon tog udarca.

Interesantno je kako je lice Johna Furyja bilo obliveno krvlju nakon udarca koji je on zadao, dok je član Usykovog tima izgledao gotovo netaknuto.

Vrlo brzo saznalo se tko je taj član Usykovog tima. Radi se o Stanislavu Stepchuku, mladiću koji je fizički osjetno sitniji od Johna Furyja i djelovao je kao osoba koja ne traži nikakav konflikt s problematičnim Johnom. U razgovoru za Boxing News, Stepchuk je otkrio kako je došlo do sukoba.

‘‘Mi smo samo započeli uzvikivati ime Oleksandra Usyka, a John Fury naljutio se zbog toga i napravio je to što je napravio. Mi ga nismo vrijeđali.‘‘, objasnio je Stepchuk, a u odvojenom razgovoru za Seconds Out, Stepchuk je otkrio kako je bio ljut i imao je želju uzvratiti paljbu.

‘‘Da, htio sam mu vratiti udarac, ali ne bi bilo pošteno zbog razlike u godinama. On ne bi trebao tražiti tučnjavu jer mogao bi mu se dogoditi srčani udar.‘‘

Mnogi zapravo nisu iznenađeni potezom Johna Furyja. U pitanju je osoba koja je nekoć odležala u zatvoru jer je iskopao oko muškarcu s kojim se potukao na ulici, a svaki njegov javni nastup prožet je nasilnim i nervoznim reakcijama. Stepchuk također nije iznenađen napadom od strane Johna.

‘‘On je to napravio jer je nervozan i nije emotivno stabilan. To je njegova slabost. Mislim da su sada tenzije ipak malo porasle. Ne mogu reći za ostatak tima, ali bit ću spreman ako John Fury pokuša nešto slično.‘‘, navodi Stepchuk, ali razgovor je zaključio u pomirdbenom tonu.

‘‘Ništa strašno nije se dogodilo i volio bih da poštujemo jedan drugog, da se svi međusobno poštujemo.‘‘, riječi su ovog mladog Ukrajinca.

Svoju verziju priče ponudio je i John Fury. Problematični 59-godišnjak ispričao se za incident, ali istovremeno navodi kako je Stepchuk isprovocirao njegovu reakciju.

‘‘Iskrene isprike svima uključenima. Mi smo jednostavno takvi. Emocije i tenzije na visokoj su razini, ali taj dečko iskazivao je veliko nepoštovanje. Važno mi je da moj sin dobije poštovanje, a ovaj dečko nije pokazivao ništa od toga. Spomenuo je mog sina i to je to, morao je dobiti udarac. Nije me briga jer sam krvario. Mi živimo za to, mi smo borci. To je sasvim normalna stvar za mene.‘‘, rekao je John Fury.

Kako saznaju strani mediji, saudijski organi vlasti neće poduzimati nikakve poteze protiv Johna Furyja zbog napada na Stanislava Stepchuka, a preostaje nam nadati se kako Fury neće ponavljati nešto slično, jer takvom nasilju nije mjesto na ovakvim povijesnim eventima.

Linker
21. svibanj 2024 23:49