K1 i Boks

Oleksandr Usyk zaprijetio Bakoleu objavljivanjem snimki sa spornog sparinga: ‘Želiš li istinu?‘

Oleksandr Usyk

 Screenshot/YouTube
Nakon što je Bakoleov trener izjavio kako je njegov pulen nokautirao Usyka na sparingu, stigao je i odgovor s Ukrajinčeve strane

Prošlog tjedna pisali smo o izjavi Billyja Nelsona, trenera Martina Bakolea, koja je izazvala veliku pozornost u boksačkim krugovima. Nelson je, naime, tijekom razgovora za Boxing Social plasirao tvrdnju kako je njegov pulen na sparingu u Abu Dhabiju nokautirao Oleksandra Usyka, dodavši kako je to "opće poznato". Nije, međutim, dugo trebalo čekati na odgovor neporaženog ukrajinskog teškaša.

"Imamo snimke svih sparinga. Ako Martin želi istinu, možemo objaviti videosnimke svih sparinga, posebno s njim", rekao je aktualni WBA, WBO i IBF prvak u jučerašnjem intervjuu za Ready To Fight, pa odlučno dodao: "Ne, nije bilo nokauta ni nokdauna. Mnogi sparing partneri su me udarali u glavu na treningu, i to boli, da, ali me ne zaustavljaju".

Bakole je na subotnjoj Fury-Ngannou priredbi u Rijadu odradio meč s Carlosom Takamom, kojeg je dominantno pobijedio tehničkim nokautom u četvrtoj rundi, a ukupno je u profesionalnoj karijeri odradio 21 meč, te 20 puta iz ringa izašao kao pobjednik (uz 15 isporučenih nokauta), a jedini poraz nanio mu je Michael Hunter sredinom listopada 2018. godine (TKO). Bakole je već duže vrijeme na glasu kao boksač koji je na sparinzima radi probleme mnogim elitnim teškašima, a što se tiče aktualne situacije s Usykom, ako spomenute snimke doista izađu u javnost, onda ćemo i saznati koja strana govori istinu.

Linker
24. travanj 2024 13:01