K1 i Boks

Oleksandr Uysk ponovno opleo po Tysonu Furyju: ‘Boji me se, samo želi novac!‘

Oleksandr Usyk 

 BEN STANSALL/AFP/PROFIMEDIA Ben Stansall/afp/profimedia
Usyk će se vjerojatno prvo suočiti s Danielom Duboisom ovog ljeta u obrani WBA pojasa

Trakavica oko potencijalne borbe Tysona Furyja i Oleksandra Usyka i dalje traje, a čini se kao da nikad neće niti završiti, barem ako se sve ovo nastavi ovakvim tempom kao do sada. Pregovori se ne miču s mrtve točke, a jedino što ova dva boksača rade jest prozivaju jedan drugoga na razne načine.

Činilo se da će se Usyk i Fury susresti u okršaju za naslov prvaka u teškoj kategoriji u travnju na stadionu Wembley, ali razgovori su prekinuti nakon što Ukrajinca nisu impresionirali zahtjevi WBC prvaka, ali je postojala nada da bi pregovori o borbi mogli oživjeti kasnije tijekom godine.

Promotor Gypsy Kinga Bob Arum otkrio je ranije ovog mjeseca da su se pregovori vratili u sklopu plana Saudijske Arabije da organizira turnir četvero boksača uključujući obračun za sve pojaseve. Međutim, u najnovijim informacijama o pregovorima, Usyk je ustvrdio da su pregovori zapali u slijepu ulicu, ali se nada da se ipak može postići dogovor.

"Još ne mogu ništa reći o borbi s Tysonom Furyjem, ali u ovom trenutku borba nije planirana, budući da su pregovori, recimo, u slijepoj ulici. Za Furyja boks nije samo sport, već i show. A tu je još jedan faktor - novac. Stalno priča o njemu i iznosi neke nevjerojatne iznose koje želi dobiti za borbu. Vjerujem da su sve njegove glasne izjave žestina strasti. Bez toga nigdje. Pa čega se onda boji? On je profesionalni sportaš, a i ako izgubi, uzet će svoje" rekao je, te nastavio:

"Nije tajna da su cifre propisane za obje strane. Ako želi spletkariti, ima pravo, ali nitko neće trčati za njim niti popuštati. Do borbe će doći kad-tad, a sve će se odlučiti u ringu. On je čovjek koji ima vrlo dobre sposobnosti u boksu i životu, ali se jako boji poraza", zaključio je.

Usyk će se vjerojatno prvo suočiti s Danielom Duboisom ovog ljeta u obrani WBA pojasa prije nego što se bilo što ugovori s Furyjem, a hoće li konačno doći do te željene borbe, trebali bi saznati upravo ovo ljeto.

Linker
24. travanj 2024 18:28