K1 i Boks

‘On bi trebao kleknuti i ljubiti moja stopala‘: Tyson Fury tvrdi kako mu Ngannou mora biti silno zahvalan

Tyson Fury i Francis Ngannou

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing)
‘‘Gypsy King‘‘ je osoba koja je zapravo otvorila Francisu vrata ka velikim boksačkim mečevima

Francis Ngannou dugo je vodio rat s UFC-om. Nekadašnji prvak UFC-ove teške kategorije inzistirao je da mu UFC dopusti odrađivanje boksačkog meča. Vjerovao je ‘‘Predator‘‘ kako imao što za pokazati u takvom meču, a priželjkivao je i bogat honorar.

UFC-ovi čelnici nisu htjeli ispuniti njegovu želju i došlo je do rastanka početkom prošle godine. Dugo je Ngannou bio u potrazi za novim poslodavcem, a u tišini je radio i na ugovaranju boksačkog meča. Borilačka javnost već je polako ismijavala Ngannoua, ali u kratkom razmaku došle su dvije velike vijesti.

Ngannou je prvo potpisao ugovor s PFL organizacijom, a nešto kasnije potvrđen je boksački meč između njega i Tysona Furyja. Ngannou je u ring s ponajboljim teškašem svijeta ušao u 10. mjesecu prošle godine. Kako je samo bio u pravu kad je tvrdio da se može nositi s Furyjem...

Odličnih 10 rundi odradio je Ngannou, imao je Furyja u nokdaunu i na kraju je poražen podijeljenom sudačkom odlukom. Bio je to prvi Francisov boksački meč, a ovaj vikend čeka ga drugi. Odlična izvedba protiv Furyja otvorila je Francisu mnoga vrata u svijetu boksa i sada ga čeka meč protiv Anthonyja Joshue, također ponajboljeg teškaša na svijetu.

Ngannou će u ta dva meča zaraditi daleko više nego što je zaradio u kompletnoj MMA karijeri, a lako je moguće da će uspjeti ugovoriti barem još jedan veliki meč, neovisno o ishodu borbe s Joshuom. Sve to pomno promatra Tyson Fury, a u razgovoru za ‘‘The Stomping Ground‘‘, Fury je otkrio kako mu Ngannou treba biti silno zahvalan.

‘‘Kad sam se ja trebao boriti s Ngannouom, svi su govorili kako je to ‘mismatch‘ i smeće od borbe. Ali, tako je, kako je. Stilovi čine borbu.

Nisam siguran što su ljudi točno očekivali od njega prije našeg meča. Mislili su da je beskoristan i da ne zna boksati, ali svima je dokazao da su u krivu, što je fantastično za njega. Ja sam ga stavio na mapu i učinio sam ga multimilijunašem, a sada mu donosim još više novca. On mi mora zahvaliti. Trebao bi kleknuti na svoja koljena i ljubiti moja stopala zbog svega što sam učinio za njega.‘‘, rekao je Fury, a na upit o prognozi pobjednika, ‘‘Gypsy King‘‘ nije imao konkretan odabir.

‘‘Ne znam i nije me briga, ako ću biti iskren. Što god se dogodi, dogodi. Bolji borac pobijedit će te večeri. Oni su teškaški divovi, zar ne? Bilo koji može pobijediti. Briljantni mečevi čekaju nas u petak i radujem se kompletnom eventu.‘‘, poručio je Fury.

Sigurno se Fury jako raduje meču između Zhileija Zhanga i Josepha Parkera. Taj meč također je dio eventa na kojem će boksati Joshua i Zhang. Parker je inače dobar Furyjev prijatelj i povremeni sparing partner, a Zhilei Zhang potencijalni je Furyjev protivnik u budućnosti.

Po pitanju Francisa Ngannoua, Fury je donekle u pravu. ‘‘Gypsy King‘‘ nije morao pružiti priliku Francisu, ali vjerovao je da njihov meč može ponuditi uzbuđenje fanovima. Bio je u pravu, a Francis Ngannou danas uživa popularnost kakvu nikad prije nije uživao.

Linker
27. travanj 2024 06:11