K1 i Boks

‘On je dobar čovjek, ima veliko srce i sve što je potrebno za pobjedu. Ako ga pogodi - nokautirat će ga!‘

Francis Ngannou i Anthony Joshua

 Profimedia
Martin Bakole uvjeren je kako će 9. ožujka u Rijadu slaviti Francis Ngannou

Otkako je prošlog tjedna objavljeno kako će Anthony Joshua i Francis Ngannou odmjeriti snage u boksačkom ringu, brojni analitičari, borci i treneri iznijeli su svoje prognoze meča koji će se 9. travnja održati u Rijadu. Među posljednjima svoje viđenje okršaja između "AJ"-a i "Predatora" iznio je Martin Bakole.

Kongoanski teškaš smatra da će Joshua shvatiti Ngannoua daleko ozbiljnije no što je to bilo u Furyjevom slučaju, no istovremeno drži kako mu to neće biti dovoljno za pobjedu, te je uvjeren kako će na kraju biti podignuta ruka kamerunskog nokautera.

"Fury je olako shvatio Ngannoua, mislio je da će ga zaustaviti do pete runde, a Ngannou je borbu shvatio ozbiljno vjerujući da će, ako pobijedi Furyja, napraviti ime u boksu. Joshua će biti drugačiji od Furyja i shvatit će Ngannoua ozbiljno", rekao je Bakole, trenutno 17. teškaš na BoxRecovoj ljestvici, u razgovoru za iFL TV, pa iznio svoju konačnu prognozu:

"Ngannou ulazi u to sa željom da se proslavi u boksu, svi su iznenađeni kako je dobro izgledao u borbi s Furyjem. On je dobar čovjek, ima veliko srce i sve što je potrebno za pobjedu. Ako pogodi Joshuu - nokautirat će ga. On ovo shvaća ozbiljno i naporno će raditi da dođe do onoga što želi".

Bakole se, dakle, jasno svrstao u onaj tabor koji prognozira Ngannouovu pobjedu, a hoće li se njegova prognoza ostvariti, ili će, ipak, Joshua, za razliku od Furyja, osvjetlati obraz boksu i ukrotiti kamerunskog nokautera - saznat ćemo za nešto manje od dva mjeseca.

Linker
03. svibanj 2024 07:37