K1 i Boks

‘On je kao prdež na vjetru, u jednom trenutku je ovdje, a u drugom ga više nema. Nedostaje mu discipline‘

Tyson Fury

 Zac Goodwin/pa Images/Profimedia
Vladimir Kličko uvjeren je kako bi Joshua pobijedio ‘Gypsy Kinga‘ u njihovom eventualnom obračunu

Iako im putevi trenutačno vode u suprotnim smjerovima, boksačka "bitka za Britaniju" između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja predstavlja meč o kojem se spekulira već godinama i o kojem su svoje mišljenje javno iznijeli brojni promotori, boksači, treneri i analitičari. Među ostalima, učinio je to i legendarni Vladimir Kličko, koji je dijelio ring s obojicom spomenutih teškaša, ali veće poštovanje, a i prednost u potencijalnom okršaju, daje "AJ"-u.

"Biram Joshuu. Postaje potpuni borac i ima sve, tehniku, veličinu, snagu i sposoban je učiti. Drug tip, Fury, je kao prdež na vjetru na vjetru. U jednom trenutku je ovdje, u drugom ga više nema. U boksačkoj povijesti ima puno primjera takvih tipova", rekao je bivši svjetski prvak teške divizije po WBA, WBO i IBF verzijama za The Sunday Times pa nastavio:

"Takvi boksači mogu biti uspješni nego vrijeme, ali nisu dovoljno disciplinirani da nastave biti uspješni. Želim Tysonu sve najbolje, ali smatram da mu nedostaje discipline, a disciplina je važnija od motivacije. Iz svog iskustva mogu reći da će mu biti jako teško zbog nedostatka discipline".

Podsjetimo, Joshua će 21. rujna ukrstiti rukavice s Danielom Duboisom u borbi za naslov IBF-ovog prvaka, dok će Fury 21. prosinca ponovno izaći na megdan Oleksandru Usyku u borbi za WBA, WBC i WBO titule.

Linker
05. rujan 2024 10:28