K1 i Boks

‘On je najopasniji čovjek na planeti. Prava noćna mora, sledi ti se krv u žilama kad krene prema tebi!‘

 MIKAEL ONA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Mikael Ona/zuma Press/profimedia
‘Stvarno sam impresioniran njime‘, kazao je

Deontay Wilder ima 42 nokauta od 43 pobjede i snagu, vjeruju on i njegov trener Malik Scott, da odvrati suparnike u teškoj kategoriji od potpisivanja ugovora.

Strašni udarač iz Alabame držao je WBC svjetski naslov najveći dio desetljeća prije nego što ga je dvaput zaustavio Tyson Fury - jedini čovjek od kojeg je izgubio.

Wilder se ovog mjeseca vraća u ring protiv Josepha Parkera nakon godinu dana izbivanja, a za to vrijeme drugi su se zalagali za ‘najopasnijeg čovjeka na planetu‘. Govoreći za FightHype, Scott je odabrao Davida Benavideza.

"Prava je noćna mora kad ti priđe, impozantan je, ali nije spor, pa to znači da napad dolazi velikom brzinom. Misliš da mu možda možeš uzvratiti jer mu stopala nisu u poziciji, ali glava mu se miče tako da, ne samo da je spreman natjerati te da promašiš, već je spreman natjerati te da patiš. On je vjerojatno najopasniji borac, izbacite Deontaya, Benavidez je najopasniji čovjek na planetu po mom mišljenju što se tiče mentaliteta, snage udarca, namjera kada udara, kontrola glave, njegova impozantna volja, njegov naporan rad, sve je tu. Jako sam impresioniran njime. On je jedan od boraca za koje doista vjerujem da bi se borio protiv bilo koga, bilo gdje, bilo kada. Vjerujem da bi uzeo manje novca samo da dokaže da je najbolji, a to je jako, jako rijetko. Sledi ti krv u žilama kad krene prema tebi", kazao je.

Benavidez je dva puta bio prvak WBC-a u supersrednjoj kategoriji, ali je ostao neporažen jer je jednom izgubio pojas zbog upotrebe kokaina, a drugi put zbog neuspjeha u skidanju kilograma.

Od tada se uključio u diviziju, boreći se protiv svakoga tko mu stane na put do pokušaja borbe s Canelom.

Nedavno je to bio Demetrius Andrade, kojeg je Benavidez prizemljio i kažnjavao do povlačenja u kutu u šestoj rundi. Bila je to sjajna izvedba ‘Meksičkog čudovišta‘ – njegova 24. od 28 pobjeda – i ona zbog koje su fanovi tražili da se borba s Canelom dogodi 2024. godine.

Dok Wilder naporno radi u trening kampu za svoj meč 23. prosinca, Benavidez je zaradio stanku prije povratka u prvoj polovici iduće godine.

Linker
28. travanj 2024 19:18