K1 i Boks

Opet ništa od meča Hrgovića i Bakolea: Kongoanac će se boriti protiv Tonyja Yoke

Martin Bakole

 Paul Currie/BPI/Shutterstock Editorial/Profimedia
Martin Bakole dugi niz vremena povlači se po medijima kao najizgledniji Hrgovićev protivnik

Čini se kako Filipu Hrgoviću trenutno jednostavno nije suđen meč protiv Martina Bakolea (17-1-0, 13 KO). Naime, borac iz Konga dugo se spominje kao najizgledniji protivnik u Filipovom idućem nastupu. Oba borca u rujnu su odradili mečeve za zagrijavanje. ''El Animal'' lakoćom je savladao Crnogorca Marka Radonjića, dok Bakole također nije imao nikakvih problema protiv Harune Osumanua.

Međutim, čini se kako će Martin Bakole nastupiti u prosincu, no ne protiv našeg boksača. Naime, Billy Nelson, trener Martina Bakolea u razgovoru za Sky Sports izjavio je kako je njegov boksač prihvatio ponudu za meč protiv Yoke, olimpijskog prvaka iz Rio de Janeira. Meč nije još službeno dogovoren, potrebno je dogovoriti se oko nekih dodatnih detalja, no izgledno je da će Yoka i Bakole uspješno doći do dogovora.

''Čekamo samo potvrdu. Želimo borbu kojom će Martin napraviti iskorak.'', rekao je Billy Nelson, a zatim dodao kako su bez razmišljanja pristali na meč protiv Yoke.

''Nismo dvojili oko ovog meča. Martin će otići tamo i nokautirat će ga, vjerujem u to. Stvarno vjerujem da je Martin sposoban pobijediti bilo koga u teškoj kategoriji. Nije nas briga gdje se meč održava, iako će teže biti u Francuskoj. Yoka je velik, snažan tip. Što veći, to bolje za Martina, koji u svemu tome vidi izazov.'', dodao je trener Martina Bakolea.

Inače, Tony Yoka veliki je Hrgovićev rival iz amaterskih dana, a svoj trenutno posljednji boksački meč odradio je protiv hrvatskog boksača Petra Milasa. Francuz je slavio nokautom u sedmoj rundi borbe i time je dokazao kako su njegove namjere ozbiljne i u profesionalnom boksu. Billy Nelson smatra kako Bakole ipak posjeduje određene prednosti.

''Martin je brži. Yoka je tehnički jako dobar, ali još uvijek boksa kao amateru. Martin je bolji od svakog boksača s kojim je boksao.'', dodao je trener.

Prava šteta što je Hrgović ponovno izostavljen u ovoj priči. Bakole je prema Boxrecovoj rang ljestvici na 18. mjestu u poretku teškaša, a bez ikakve dileme, Kongoanac bi bio najozbiljniji protivnik u dosadašnjoj Hrgovićevoj karijeri. Ipak, od toga meča, barem zasad, očito neće biti ništa.

Linker
20. travanj 2024 07:19