K1 i Boks

Oscar De La Hoya nije impresioniran Silvom: ‘Jake Paul će ga nokautirati‘

Jake Paul i Anderson Silva

 Harry How/Getty images/Profimedia
Bivši svjetski boksački prvak favorizira YouTubera

Deseti mjesec nudi pregršt zanimljivosti kad su u pitanju borilačka zbivanja. Prva polovica mjeseca nudila je spektakularnu Gloryjevu priredbu koju su predvodili Badr Hari i Alistair Overeem, a proteklog vikenda Deontay Wilder i Devin Haney bili su glavne zvijezde.

Do kraja mjeseca čeka nas fantastični UFC 280 event, a iako se nekima ovo neće svidjeti, meč Jakea Paula i Andersona Silve također spada među značajnije mečeve u listopadu (10. mjesecu). YouTuber će se nakon pet pobjeda u jednako toliko nastupa okušati protiv legendarnog ‘‘Spidera‘‘ koji će biti njegov najveći izazov do sada. Već je Paul pobijedio jednog bivšeg UFC-ovog prvaka (Tyrona Woodleyja), a to je napravio dvaput. Silva je međutim puno potkovaniji boksač od Woodleyja koji je prvenstveno hrvač, a desni ‘‘overhand‘‘ nije mu bio dovoljan da bi slavio u meču prema boksačkim pravilima.

I dok se MMA fanovi nadaju kako će Anderson Silva biti taj koji će vratiti čast MMA boraca te će stati na kraj YouTuberu, Oscar De La Hoya se ne slaže.

‘‘Bit će to dobar meč, ali naginjem ka Jakeu Paulu. Da, favoriziram Paula jer djeluje kao da ulazi u ritam sa svime ovim. Iza njega nije puno mečeva, ali on voli boks, naporno radi i posjeduje snažan udarac. Ako pogodi Silvu, nokautirat će ga. Ako dotakne Silvu, poslat će ga na pod.‘‘, rekao je De La Hoya za Inside Fighting.

Anderson Silva sredinom prošle godine otisnuo se u boks i mnoge je oduševio uvjerljivom izvedbm protiv Julia Cesara Chaveza Jr.-a, bivšeg svjetskog prvaka. De La Hoya očito nije impresioniran dosadašnjim Silvinim boksačkim nastupima, a pojasnio je i zašto je tako.

‘‘Svi se drže onoga što je Silva napravio Juliju Cesaru Chavezu i Titu Ortizu. Dajte, molim vas. Chavez nije bio niti na 20 posto svojih mogućnosti. Kondicijski i fizički, to nije bio on. Silva će pasti protiv Paula i završit će nokautiran.‘‘, rekao je De La Hoya, višestruki osvajač svjestkih boksačkih titula koje je osvajao u šest različitih težinskih kategorija.

Kladionice su u početku također favorizirale Paula, ali kako se meč bliži, počinju naginjati Silvi. U nekim kladionicama koeficijenti se izjednačavaju, dok je Chamatkar Sandhu podijelio kako ‘‘BetOnline‘‘ kladionica drži koeficijen 1,77 na pobjedu Silve, dok je pobjeda Paula na 2,00 koeficijentu.

Linker
20. travanj 2024 15:27