K1 i Boks

(VIDEO) Jake Paul zanimljivim videom pokazao koliko je napredovao u boksu: ‘Govorili su mi da je nemoguće‘

Jake Paul

 Instagram (jake Paul)
Popularni boksač i YouTuber ostvario je impresivan napredak u nešto manje od četiri godine

Jake Paul veliku stvar napravio je činjenicom da je nakon nekoliko godina boksačkih treninga dogurao na najveću scenu i nokautirao je renomirane MMA borce kao što su Tyron Woodley i Ben Askren. I dok je Askren borac koji zaista nije potkovan u stojci, Tyron Woodley bio je UFC-ov prvak velter kategorije, a kroz svoju MMA karijeru upisao je nekoliko spektakularnih nokauta.

Jake Paul uspio je čak dvaput pobijediti Woodleyja, a u drugom meču ga je i nokautirao. Unatoč velikim ostvarenjima, Paula se kritizira da se borio s borcima koji su fizički manji od njega, a kritiziraju ga i da bira hrvače koji u boksu ne predstavljaju naročitu opasnost.

Ovog vikenda Paul će imati priliku utišati kritičare. Anderson Silva jedan je od najvećih majstora stojke u povijesti MMA-a. Istina da se ponovno ne radi o borcu koji je prvenstveno boksač, ali ‘‘Spider‘‘ je od sredine prošle godine upisao tri boksačka meča. Pritom je porazio Julia Cesara Chaveza Jr.-a, bivšeg svjetskog prvaka, dok je Tita Ortiza nokautirao u prvoj rundi. Bruno Machado u petom mjesecu ove godine boksao je protiv Silve, ali radilo se o egzibiciji bez pobjednika. Iako je Andersonu 47 godina, on je još uvijek u jako dobroj formi i Jakea Paula teška zadaća.

Voljeli Paula ili ne, sama činjenica da će se naći u ringu s Andersonom Silva vrijedna je hvale. Paul je u boksu nešto manje od četiri godine, dok je Silva u borilačkom sportu još od svog djetinjstva. Koliko je Paulov napredak nevjerojatan, može se vidjeti iz videa koji je objavio na svom Instagram profilu.

‘‘Ne mogu si pomoći da se ne nasmijem gledajući sebe na videu koji je snimljen kad sam počeo boksati prije tri i pol godine. Za osam dana (tada je objavio video, op.a.) borim se protiv jednog od najvećih ikad. Nezamislivo postane moguće ako usmjerite vaš um, tijelo i dušu ka tome. Trebate neograničenu vjeru u sebe, debelu kožu i morate poput mule postati opsjednutim napornim radom. Zanemarite kritike i tipove na kauču koji vam zapravo pričaju o onome što oni nisu uspjeli ostvariti. Od ovog videa pa sve do meča s jednim od najboljih udarača u povijesti borilačkih sportova. Govorili su da je ovo nemoguće, ali riječ ‘nemoguće‘ govori mi da sam ja dokazao da je moguće.‘‘, napisao je Paul u tekstu svoje objave.

Paulova tehnika stvarno loše i jako početnički djeluje na priloženom videu. Pogledom na taj video, lako je zaključiti kako je Paul napravio ogroman napredak kroz nekoliko godina. Istina da on ne pripada vrhu svjetskog boksa, ali njegov trud je za svaku pohvalu.

Jake i Anderson Silva boksaju ovog vikenda, točnije u noći sa subote na nedjelju, a više o tom meču čitajte u nastavku tjedna.

Linker
20. travanj 2024 09:41