K1 i Boks

Oscar De La Hoya smatra da je Canelov meč ‘prenapuhan‘: ‘Ovu borbu nitko nije tražio, svi će pratiti UFC‘

Oscar De La Hoya (lijevo) i Saul Alvarez (desno)

 ESPN
De La Hoya i Alvarez su nekadašnji prijatelji i poslovni partneri, a njihov odnos se sveo na niske uvrede preko medija

Oscar De La Hoya posljednjih mjeseci ne propušta priliku da na društvenim mrežama izrazi svoje mišljenje, a posebno se osvrće na Saula "Canela" Alvareza – boksačku zvijezdu koju je nekoć promovirao, ali s kojom sada očito nema najbolje odnose.

"Tjedan dana nas dijeli od borbe koju nitko nije tražio, dok će UFC spektakl biti ono što svi čekaju", započeo je De La Hoya s karakterističnom dozom ironije. "Canelo se bori protiv Edgara Berlange – još jedan dosadan meč! Pokušavaju prodati PPV za 90 dolara, a ulaznice koštaju najmanje 500 dolara? To je pljačka! Još jedan meč koji će potrajati do kraja, protiv suparnika ispod razine."

Podsjetimo, De La Hoya i Alvarez su se razišli 2020. godine, prekinuvši dugogodišnje partnerstvo koje im je donijelo velike uspjehe. Iako nije jasno nosi li De La Hoya još uvijek neku zamjerku zbog tog prekida, čini se da neće biti na Canelovoj sljedećoj borbi. Štoviše, već je odabrao alternativu.

"Umjesto toga, prisustvovat ću UFC priredbi u Sphereu", rekao je uz osmijeh. "Uvijek sam volio boks, gledao bih ga bilo gdje i bilo kad – čak i ako su u pitanju dva lika koja se mlate na ulici. Ali ako biram između UFC-a i Canelove dosadne borbe, UFC pobjeđuje. To vam sve govori."

De La Hoya je trenutno angažiran na suradnji s Turkijem Alalshikhom u organizaciji "Noći Latina" u sklopu Riyadh Seasona, planiranog za 16. studenoga. Prije toga, prisustvovat će UFC priredbi koju sponzorira GEA, a očito se veseli susretu s Danom Whiteom.

U videu, De La Hoya, osim preokrenute bejzbolske kape, pokazuje novoizgrađene trbušnjake, s osmijehom izazivajući svog starog suparnika Whitea.

"Dana! Jedva čekam da te vidim iduće subote, prijatelju", poručio je. "I ti si dobio istu operaciju trbušnjaka kao ja, uvijek sam znao da želiš biti poput mene. Bit će super družiti se uživo."

Linker
11. rujan 2024 12:19