K1 i Boks

Otkrivena nerealna suma novaca koju Francis Ngannou traži za samo jedan boksački meč

  Francis Ngannou  

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Cifra od koje se ledi krv u žilama

Već neko vrijeme se špekulira o tome kako bi bivši UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou uskoro mogao debitirati u boksačkom ringu. No pritom ne mislimo na postepenu gradnju karijere, već na ‘money fight‘ protiv nekoga iz samoga vrha teške kategorije. Do sada se špekuliralo da bi to moglo biti protiv jednoga od čuvene trojice: Tyson Fury, Anthony Joshua ili Deontay Wilder.

Da bi meč donio jako puno novaca nema uopće sumnje, stoga nema govora o tome kako bi Ngannou trebao biti dobro plaćen za ovako nešto. No ako je vjerovati prepisci WhatsApp poruka Alija Abdelaziza, Francis Ngannou za jedan boksački meč traži nevjerojatnih 30 milijuna dolara. To je novac koji zarađuju samo najveće boksačke zvijezde poput spomenutog trojica gore, i nekih superzvijezda poput Canela Alvareza.

Jasno je kako Francis želi unovčiti svoju popularnost i činjenicu kako je iz UFC-a ‘odšetao‘ kao prvak, za razliku od većine boraca koji iz organizacije odu tek nakon nekoliko poraza za redom. No tražiti ovakvu sumu novaca je naprosto smiješno. Iako, postoji mogućnost da se pokaže kako WhatsApp prepiske možda i nisu relevantne, odnosno da su lažne.

Podsjetimo se, Francis Ngannou je u svojoj posljednjoj borbi pobijedio Ciryla Ganea i tako uspio zadržati svoj pojas. Ta borba mu je bila posljednja u ugovoru, a pošto s UFC-om nikako nije uspio doći na zelenu granu što se uvjeta tiče Francis se odlučio okušati na slobodnom tržištu.

Linker
24. travanj 2024 17:44