K1 i Boks

Otto Wallin nakon meča s Joshuom: ‘Puno teži meč od onog protiv Furyja, nisam siguran da bi Fury porazio Joshuu‘

Anthony Joshua (lijevo) vs. Otto Wallin (desno)

 Bildbyran/ddp USA/Profimedia
Iskusni švedski teškaš promijenio je mišljenje kad je u pitanju potencijalni meč između Joshue i Furyja

Šveđanin Otto Wallin imao je čast dijeliti ring s dvojicom ponajboljih teškaša današnjice. 2019. godine boksao je protiv Tysona Furyja i završio je poražen jednoglasnom odlukom sudaca. Četiri godine kasnije u ringu se našao s Anthonyjem Joshuom, a taj meč izgubio je još uvjerljivije, prekidom nakon pete runde.

Wallin je Furyju napravio velike probleme u međusobnom obračunu i ‘‘Gypsy King‘‘ bio je na rubu poraza zbog ogromne posjekotine iznad desnog oka. S druge strane, Anthony Joshua gotovo neokrznut izašao je iz meča s Wallinom i lakoćom je došao do pobjede.

Nakon što je ring dijelio s obojicom, Otto Wallin promijenio je svoje mišljenje. Sve do meča protiv Joshue, Wallin je vjerovao kako bi Tyson Fury definitivno porazio Joshuu u međusobnom obračunu. Nakon što je osjetio kvalitete obojice, Wallin više nije tako siguran.

‘‘Borba protiv Joshue bila je puno teže od one protiv Furyja. Teško je reći što bi se dogodilo u meču između njih dvojice. Mislim da je Fury jako dobar borac i bio bi to odličan meč. Vidjet ćemo što će se događati s Joshuom. On je na dobrom putu s trenerom Benom Davisonom koji je nekoć trenirao Furyja i dobro ga poznaje. Ne znam, puno je faktora. Uvijek sam govorio da bi Fury pobijedio, ali sada nakon meča s Joshuom, drukčije se osjećam. Teško je ići protiv Tysona Furyja, ali ne znam, moje mišljenje donekle se promijenilo nakon borbe protiv Joshue.‘‘, rekao je Wallin za Boxing News.

Prava je šteta što dosad nismo imali priliku saznati tko je uistinu bolji, Fury ili Joshua. Svojevrsna ‘‘Bitka za kralja Britanije‘‘ jedan je od najvećih mečeva koje boks trenutno može ponuditi, ali nikako se Fury i Joshua nije uspjeli dogovoriti.

Furyja 17. veljače (drugi mjesec) čeka meč protiv Oleksandra Usyka, a kasnije ove godine vjerojatno i uzvrat. Meč s Joshuom nije realna opcija u ovoj kalendarskoj godini, ali nadamo se da će njih dvojica ukrstiti rukavice prije nego se povuku u mirovinu.

Linker
26. travanj 2024 13:47