K1 i Boks

Eddie Hearn otkriva planove za Joshuu u 2024.: ‘Volio bih meč s Furyjem, ali čekat ćemo do trećeg mjeseca i Hrgovića‘

Anthony Joshua i Eddie Hearn

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Borbi između Joshue i Hrgovića se najviše nadamo u 2024. godini, a za sada su šanse za nju dosta visoke

Vrlo uspješnu godinu je iza sebe imao bivši svjetski prvak Anthony Joshua. Tri nastupa i jednako toliko pobjeda argumenti su zbog kojih možemo reći da se polako vraća nakon dva teška poraza od Usyka, a najimpresivnije je ipak izgledao u ovom posljednjem, prije nešto više od tjedan dana u Rijadu.

Nakon uspješne godine, napad na titulu je njegov sljedeći korak, i to vrlo vjerojatno protiv našeg Filipa Hrgovića. Eddie Hearn je u nedavnom razgovoru za iFL TV govorio o tome što bi u 2024. godini mogli očekivati od nekadašnjeg prvaka.

‘‘Ono što ja želim da AJ radi jesu velike borbe, da osvoji svjetsku titulu u teškoj kategoriji, bori se protiv Tysona Furyja ili da dobije još jednu priliku protiv Usyka. Osobno, najviše bih volio borbu protiv Furyja. Puno će se toga dogoditi do trećeg mjeseca da organiziramo tu borbu protiv Hrgovića‘‘, rekao je Hearn pa nadodao:

‘‘Usyk i Fury se bore sredinom drugog mjeseca, no hoće li uspjeti zadržati taj pojas? Hoće li ga morati napustiti? Hoće li Joshua samo zamijeniti Wallina na rang ljestvici? Možda borba u trećem mjesecu, a onda ponovno na ljeto, osmi i deveti mjesec. Možda odradi tri borbe u razdoblju od trećeg do trećeg mjeseca iduće godine, tako nešto‘‘.

Borbi između Joshue i Hrgovića se najviše nadamo u 2024. godini, a za sada su šanse za nju dosta visoke. Pobjednik između Usyka i Furyja morat će napustiti IBF-ov pojas u slučaju revanša, a takav ugovor je već potpisan. To je prilika za našeg Filipa, a meč protiv Joshue će biti najveći u njegovoj karijeri.

Linker
27. travanj 2024 08:41