K1 i Boks

Overeem i Hari uspješno odradili vaganje: Sve je spremno za njihov treći međusobni obračun

Alistair Overeem i Badr Hari

 Screenshot (youtube, Glory Kickboxing)
Čak četiri borbe za titulu gledat ćemo u sklopu sutrašnje Gloryjeve priredbe

Nešto više od 24 sata dijele nas od spektakularne Glory: Collision 4 eventa koji se sutra od 20:00h održava u Nizozemskoj. Akteri sutrašnje priredbe odradili su vaganje i sve je spremno za sjajnu priredbu.

Program predvode Alistair Overeem i Badr Hari. Dvojica legendarnih boraca obračunat će se po treći put, a trenutno su na međusobnom omjeru 1-1. Kroz treći meč trebali bi dobiti odgovor tko je uistinu bolji, ali obojica nisu više na vrhuncu svojih karijera. Overeem u kickboksu nije nastupao još od 2010. godine, ali bio je aktivan u MMA-u.

Hari s druge strane kroz proteklih nekoliko godina nastupa jednom godišnje u prosjeku, ali na pobjedu čeka od 2015. godine. Četiri poraza i dva ‘‘no contesta‘‘ upisao je od tada. Treba napomenuti kako je 2018. godine porazio Hesdyja Gergesa, ali meč je preinačen u ‘‘no contest‘‘ jer su obojica bili pozitivni na doping.

‘‘Reem‘‘ i Hari uspješno su odradili vaganje. Alistairu je vaga pokazala 112,8 kg, a Hari je bio nešto teži sa 114,4 kilograma.

U sklopu sutrašnje priredbe gledat ćemo i četiri borbe za pojas, a svi akteri tih mečeva uspješno su zadovoljili kilažu za svoju kategoriju. Tiffany Van Soest u bantam kategoriji branit će titulu prvakinje, a protivnica će joj biti Sarah Moussaddak. Sergej Maslobojev i Tarik Khbabez borit će se za pojas u poluteškoj kategoriji, nakon što je Artem Vakhitov napustio Glory. Vakhitov je promociju napustio u sklopu Gloryjevog otpuštanja svih ruskih boraca zbog trenutnog ratnog stanja u Ukrajini, kako bi im olakšali nastupanje pod okriljem nekih drugih, vjerojatno domaćih promocija.

Tyjani Beztati titulu u lakoj kategoriji brani protiv Bugara Stoyana Koprivlenksog, a Petchpanomrung i Abraham Vidales borit će se za pojas u perolakoj kategoriji.

Kompletne rezultate vaganja pročitajte pri dnu teksta.

GLORY Collision 4 - rezultati vaganja:

Main Card

Badr Hari (114.4 kg) vs. Alistair Overeem (112.8 kg)

Tiffany Van Soest (55 kg) vs. Sarah Moussaddak (55.3 kg)

Sergej Maslobojev (94.4 kg) vs. Tarik Khbabez (94.6 kg)

Tyjani Beztati (69.9 kg) vs. Stoyan Koprivlenski (70 kg)

Petchpanomrung (64.9 kg) vs. Abraham Vidales (64.8 kg)

Levi Rigters (114.4 kg) vs. Tariq Osaro (125.5 kg)

Preliminarni dio priredbe:

Serkan Ozcaglayan (83.6 kg) vs. Cesar Almeida (85.2 kg)

Felipe Micheletti (95 kg) vs. Donegi Abena (95 kg)

Michael Boapeah (84.1 kg) vs. Sergej Braun (84.9 kg)

Linker
11. travanj 2024 10:08