K1 i Boks

‘Ovo je najiščekivanija borba godine. Mnogi su mi se smijali, ali vidjet ćemo tko će se na kraju smijati‘

Max Holloway

 Screenshot (youtube, Ufc)
Jedan od najpoznatijih aktivnih UFC boraca, Max Holloway, ‘otvorio se‘ se na svom YouTube kanalu

Max Holloway spreman je ispisati novo poglavlje u svojoj već legendarnoj karijeri, a koja će zasigurno jednog dana biti arhivirana u UFC-ovoj Kući slavnih.

Dana 26. listopada, na UFC-u 308, Holloway će izazvati Iliu Topuriu za naslov UFC prvaka u perolakoj kategoriji. Ova borba, jedna od najiščekivanijih ove godine, dolazi nakon što je Holloway u travnju prkosio očekivanjima i preselio se u višu težinsku kategoriju kako bi se suprotstavio Justinu Gaethjeu na UFC-u 300. U borbi koja je već ušla u povijest najjače svjetske MMA organizacije, Holloway je u posljednjim sekundama pete runde spektakularno nokautirao bivšeg privremenog prvaka. Sada se vraća u perolaku kategoriju s namjerom da završi ono što je prethodno započeo.

"Svi su mislili da je UFC 300 bio nevjerojatan. Pričekajte dok ne vidite ishod UFC-a 308, bit će to odlična borba" rekao je samouvjereno Holloway na svom YouTube kanalu pa nastavio: "Jedva čekam. Posljednjih nekoliko godina dajem sve od sebe da ponovno osvojim tron. Mnogi su se smijali, ali vidjet ćemo tko će se smijati posljednji 26. listopada".

Ova borba predstavlja trenutak koji su mnogi smatrali da Holloway nikada neće doživjeti. Holloway je držao UFC-ov pojas u perolakoj kategoriji od 2017. do 2019. godine, obranivši ga tri puta i lako pobijedivši borce poput Josea Alda (dva puta), Frankieja Edgara i Briana Ortegu, no njegova vladavina naglo je prekinuta kada ga je Alexander Volkanovski porazio na UFC-u 245 priredbi, a onda to ponovio i na UFC-u 251, odnosno UFC-u 276. Iako je Holloway ostao na vrhu rang ljestvice izazivača u "featherweight" diviziji, ukupno je tri puta izgubio od "Volka" i činilo se da je njegov prozor za osvajanje titule zauvijek zatvoren.

Međutim, sve se promijenilo u razmaku od dva mjeseca ranije ove godine, kada je Topuria oduzeo Volkanovskom titulu nokautom u prvoj rundi u veljači, a zatim je Holloway u travnju osvojio pažnju cijelog sportskog svijeta svojom nezaboravnom pobjedom nad Gaethjeom. Od te briljantne izvedbe na UFC-ovoj jubilarnoj priredbi, Holloway se uglavnom povukao iz javnosti, ali sada je kampanja za povratak starog pojasa u punom jeku.

"Odmaranje između priprema je izuzetno važno, pogotovo nakon UFC-a 300, morao sam proći mnogo toga da bih nabio malo više mišićne mase, popeo se u višu težinsku kategoriju i borio se protiv opasnog tipa", rekao je Holloway pa dodao: "Čak i nakon borbe s Gaethjeom, iako mi je lice izgledalo čisto, ipak sam primio udarce, noga mi je bila malo izudarana, pa je oporavak bio potreban, ne samo fizički, već i mentalno. Nije svatko Alex Pereira da može ući u ring svaka dva mjeseca", objasnio je Holloway.

S druge strane, Topuria je, kao i uvijek, otvoreno govorio o svojim planovima za Hollowaya. Neporaženi UFC prvak nedavno je obećao da će prirediti "pravo remek-djelo" i nokautirati Hollowaya u prvoj rundi, a tijekom priprema za UFC 308 priredbu, Topuria nije propustio priliku provocirati Hollowaya, slično kao što je radio uoči borbe protiv Volkanovskog. Iako je to hrabra izjava, s obzirom na to da Holloway nikada nije bio nokautiran u UFC-ovoj perolakoj kategoriji, Holloway ostaje miran i prepušta Topuriji da sanja o takvom ishodu. Za borca poznatog pod nadimkom "Blessed", ova prilika znači više od većine drugih.

"Nikada, nikada ne odustajte", poručio je Holloway pa nastavio u istom tonu: "Mnogi su rekli da neću ponovno dobiti priliku boriti se za titulu u perolakoj kategoriji. Ali evo me, i jedva čekam da sve počne. Kampanja je tek počela, pripremamo se, i uzbuđen sam. Mislim da je ova najiščekivanija u cijeloj ovoj godini. Mnogi su s nestrpljenjem očekivali UFC 300, pogotovo zbog onih koji su bile na tom popisu, ali ipak smatram da je glavna borba UFC-a 308 protiv Ilije jedna od najviše iščekivanih borbi ove godine i jedva čekam izaći tamo i pokazati svijetu što mogu", podvukao je 32-godišnji borac.

UFC 308, podsjetimo, održat će se u Etihad Areni u Abu Dhabiju 26. listopada, a borba za pojas "featherweighta" između Topurije i Hollowaya predvodit će čitavu PPV priredbu u prijestolnici Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Linker
12. rujan 2024 11:37