UFC

‘Ukoliko je nekoga kriviti za loše plaće, onda su to sami borci. Ako se javno suprotstavite UFC-u, smanjujete si šanse‘

Dana White 

 Asanka Ratnayake/Shutterstock Editorial/Profimedia
Iako je istina da nitko od UFC-a nije dobio više novca tako što ih je javno blatio, s druge strane vjerojatno opet nije ispravno biti neiskren i govoriti samo pozitivno o njima

Zarada boraca u UFC-u vječita je tema, a mnogi će se složiti kako su borci zaslužili dobivati veći dio ‘‘kolača‘‘. Konstantno se kritizira Danu Whitea i ostatak UFC-ovog vodstva, govori im se da su pohlepni i da bi jednostavno trebali više novca davati borcima. Međutim, ne misle svi tako.

UFC-ov veteran se pak ne slaže da je UFC kriv zbog slabih plaća boraca. Matt Brown jučer je izjavio da ukoliko nekoga treba kriviti zbog loših plaća boraca, onda su to sami borci. Također, podijelio je svoje iskustvo s poslovanjem organizacije:

‘‘Jedna stvar koju zaboravljamo kada govorimo o NFL-u i MLB-u, jest da su to organizacije koje imaju sindikate. Ukoliko nekoga treba kriviti za plaće boraca, onda su to sami borci. Nikada se nisam pokušavao suprotstavljati UFC-u kada je u pitanju moja plaća, a konstantno na Instagramu i Twitteru čujete borce koji to rade u intervjuima‘‘, rekao je Brown u ‘‘The Fighter vs. The Writer‘‘ podcastu.

‘‘Gledajte, uvijek sam bio sretan s onim kako me UFC tretira. Ukoliko se pokušate suprotstavljati UFC-u oko vaših plaća, umanjujete si šanse da to i dobijete. Trebali biste se javno držati na njihovoj strani, čak i ako u svojoj glavi smatrate da zaslužujete više‘‘, dodao je.

Iako je istina da nitko od UFC-a nije dobio više novca tako što ih je javno blatio, s druge strane vjerojatno opet nije ispravno biti neiskren i govoriti samo pozitivno o njima. Kako god, borci koji žele više novca sigurno su u teškoj situaciji, a ne nazire se neko poboljšanje na tom području.

Linker
16. rujan 2024 20:54