K1 i Boks

‘Ovo je naš život, naša ljubav i strast. Morate čovjeku odati poštovanje, a on će sam donijeti odluku‘

LAS VEGADeontay Wilder

 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Al Bello/getty Images/profimedia
Oscar De La Hoya obratio se svim fanovima koji inzistiraju na tome da je vrijeme za Wilderovu boksačku mirovinu

Na prošlotjednoj "Queensbery vs. Matchroom: 5v5" priredbi u Rijadu, Deontay Wilder izgubio je od Zhileija Zhanga teškim nokautom u petoj rundi i tako upisao svoj četvrti četvrti poraz u posljednjih pet mečeva. Čim je "Brončani Bombarder" dotaknuo pod ringa Kingdom Arene, brojni boksački fanovi na društvenim su mrežama istaknuli kako je, po njihovom mišljenju, vrijeme da 38-godišnji američki teškaš objesi rukavice u klin. U njegovu obranu sada je, međutim, stao Oscar De La Hoya, koji ističe kako je odluka o umirovljenu isključivo na Wilderu i kako se nitko drugi ne bi smio miješati u donošenje iste.

"U redu, Deontay Wilder je nokautiran, ali nema potrebe da ga napadate. Nema potrebe da govorite: ‘On mora ići u mirovinu‘. Nema potrebe da ga napadate, Wilder će sam odlučiti želi li se povući ili ne", rekao je legendarni boksač u svom Instagram "liveu" pa nastavio: "Morate čovjeku odati poštovanje i poštivati njegovu odluku. Nikada ne govorite borcu kada da se povuče. To je osobna odluka. To je odluka koju boksač sam mora donijeti. Ovo je naš život, naša ljubav i naša strast".

De La Hoya je, također, pozvao Wildera da si uzme vremena koliko god mu je potrebno i, na koncu, donese odluku za koju procijeni da je najbolja za njega.

"Što god napravio, što god odlučio, uzmi si vremena. Odi na odmor i povedi svoju prekrasnu obitelj. Kad se vratiš i doneseš odluku, znat ćeš u svom srcu da je to prava odluka za tebe. Ovo je vrlo osobna odluka. Ovo je život i zato ne žuri, brate", poručio je 51-godišnjak.

Linker
21. kolovoz 2024 08:11