K1 i Boks

‘Ovo je rat, a u ljubavi i ratu sve je dozvoljeno. Kad se radi o borbi - jedan od nas mora umrijeti!‘

Mike Tyson

 MICHELE EVE SANDBERG/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Michele Eve Sandberg/icon Sportswire/newscom/profimedia
Ovo ljeto nas očekuje boksački obračun koji je nekada spadao u sferu ‘nemogućeg‘

Borilački svijet početkom je ožujka ostao poprilično iznenađen objavom da će bivši apsolutni prvak teške divizije boksa, Mike Tyson, ukrstiti rukavice s YouTuberom Jakeom Paulom (20 srpnja, Arlington, Texas, Sjedinjene Američke Države). Nova runda iznenađenja stigla je, krajem travnja, kada je potvrđeno da će "Iron Mike" i "The Problem Child" odmjeriti snage u profesionalnoj, a ne ekshibicijskoj borbi kao što se očekivalo. Nakon što su sve stavke postale službene, preostalo je samo promovirati borbu, a u tome prednjači Paul svojim pompoznim najavama.

"Čast mi je dijeliti ring s njim, ali moram ga završiti. Ovo je rat, a u ratu i ljubavi je sve dozvoljeno. Obožavam ga, ali kada se radi o profesionalnoj borbi - netko od nas mora umrijeti", rekao je 27-godišnjak u razgovoru za MMA Maniju pa dodao: "On je legenda, volim tog tipa, ali, na kraju krajeva, u ratu morate ići do kraja i staviti sve na kocku. I dalje ću gajiti najveće poštovanje prema njemu, a također mislim da će i on mene poštovati zbog stvari koje sam uradio za ovaj sport".

Podsjetimo, Paul i Tyson boksat će na osam rundi po dvije minute, umjesto standardnih trominutnih rundi karakterističnih za muške profi mečeve, a nosit će i rukavice od 14 unci. U sunaslovnoj borbi večeri snage će odmjeriti apsolutna prvakinja u superlakoj kategoriji Katie Tylor i izazivačica Amande Serrano (inače IBF, WBA i WBO prvakinja "featherweighta"), a što će biti njihov revanš nakon što je, krajem travnja 20200., Taylor slavila podijeljenom sudačkom odlukom. Prijenos cjelokupne priredbe bit će dostupan na Netflixu.

Linker
20. svibanj 2024 10:19