K1 i Boks

‘Pacman‘ želi ponovno u ring protiv najboljih: ‘Testirat ću Spencea i Crawforda jesu li pravi šampioni‘

  Manny Pacquiao 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prošle godine se trebao boriti protiv Spencea

Bivši prvak svijeta u osam težinskih kategorija i jedan od najomiljenijih i najpoštovanijih boksača današnjice vraća se u ring danas, no u ekshibicijskoj borbi protiv YouTubera DK Yooa.

No, u izjavi je ipak napomenuo kako namjerava odraditi i pravi legitiman povratak u ring, te se ponovno boriti protiv same svjetske elite. Želi testirati kraljeve velter kategorije Errola Spencea Jr-a i Terencea Crawforda kako bi vidio jesu li zaista pravi šampioni.

"Naravno, sposoban sam boriti se protiv Terrencea Crawforda i protiv Spencea. Želi ih testirati i vidjeti jesu li pravi šampioni. Borio sam se s jako puno boksača različitih kategorija, i borio sam se s najboljima na svijetu. Stoga ih želim testirati." - izjavio je ‘Pacman‘ za FightHype.

Već godinama fanovi diljem svijeta žele vidjeti Terence Crawforda i Errola Spencea Jr.-a kako se bore jedan protiv drugoga. To bi bila jedna od najvećih borbi ovog desetljeća, a i pokazala bi tko je pravi vladar velter kategorije. No, osim konstantnih prozivki ništa konkretno nismo vidjeli.

Dok jedan krene prozivati drugoga, ovaj drugi već dogovori borbu, i tako u krug. Nikako da se potrefi da se dvojac nađe u ringu. Svoje mišljenje o tome dao je i sam Manny Pacquiao.

"Ne znam koji je razlog što se ne bore. Ali, zato sam ovdje i dalje ja. Iako sam umirovljen već godinu dana, i dalje sam u formi jer svaki dan igram košarku." - zaključio je ‘Pacman‘.

Legendarni Filipinac trebao se prošle godine boriti protiv Errola Spencea Jr.-a, no prvak se ozlijedio i kao zamjena je upao Ugas. Iako je Ugas stigao kao veliki ‘underdog‘ s vrlo kratkim pripremama, nakon 12 rundi uspio je doći do velike pobjede i umiroviti jednog od najvećih boksača svih vremena.

Linker
20. travanj 2024 07:30