K1 i Boks

(VIDEO) Terence Crawford nokautirao Avanesyana i ponovno prozvao Errola Spencea Jr.-a

 Terence Crawford  

 Ed Zurga/Getty images/Profimedia
Desni kroše je bio ključan za pobjedu

Jedan od najboljih boksača današnjice još jedanput je obranio svoj WBO pojas velter kategorije čime je povisio svoj profesionalni skor na 39-0, od čega je 30 pobjeda došlo nokautom. Ruski izazivač David Avanesyan dobro je započeo borbu, no iskustvo je ipak učinilo svoje.

Najbolji udarac u borbi zapravo je plasirao Rus u samome početku borbe. Bila je to široka desnica koja je čisto pogodila Amerikanca, no nije djelovao uzdrmano. Tijekom idućih nekoliko rundi Rus je još par puta slično pogodio Crawforda, no kako je borba odmicala tako je Crawford sve bolje kontrolirao borbu prednjom rukom i polako preuzimao inicijativu.

Amerikanac je u konačnici borbu završio atraktivnim nokautom u šestom rundi, kada je u izmjeni udaraca pogodio Avanesyana snažnim desnim krošeom. Sudac je odmah prekinuo borbu, a Rus je ostao nepomično ležati na podu nakon čega mu je pružena pomoć. Posljednji borac koji je s Crawfordom uspio doći do sudačke odluke bio je Viktor Postol 2016. godine, a desetorica nakon njega završila su nokautirani.

Ponovno se nameće pitanje kada ćemo gledati najveću velterašku borbu ovog desetljeća, onu između Terencea Crawforda i Errola Spencea Jr.-a. Errol u svojem vlasništvu drži WBC, IBF i WBA titule velter kategorije, dok Crawford drži WBO pojas. Oboje su neporaženi, vrhunski tehničari i nokauteri, samo što Spenceu u korist ide to što je tri godine mlađi. Nadajmo se da će se ova borba uspjeti ugovoriti dok su boksači još relativno mladi, a ne da se čeka da jedan od njih iziđe iz svog ‘primea‘.

""Ova borba bila je jedina na ugovoru s BLK Prime. Nadam se da sada možemo raditi na realizaciji najvećih borbi u skorijoj budućnosti" - zaključio je Amerikanac.

Linker
27. travanj 2024 00:37