K1 i Boks

Pacquiao se vraća u ring, pred dogovorom je meč protiv njegovog najavljivanog nasljednika

Manny Pacquiao
 John GURZINSKI/AFP
Filipinac će odraditi prvi meč nakon gotovo dvije godine pauze

Duga pauza u profesionalnom borilačkom sportu većinom ne predstavlja nešto dobro i pozitivno, a posebno ako imate 42 godine te ste u profesionalnom sportu već 26 godina. Mnogi bi u takvom slučaju jednostavno rekli da nema smisla vraćati se još jednom, posebno ako ste kroz karijeru osvojili više nego što si mnogi mogu i zamisliti. No, Manny Pacquiao nije jedan od tih. Iako je posljednji put nastupio još u srpnju 2019. godine, ispred sebe će uskoro imati novi veliki ispit.

WBA prvak velter kategorije trebao bi odraditi meč protiv boksača kojeg se prije desetak godina smatralo njegovim legitimnim nasljednikom (što je ovaj jednim dijelom potvrdio), ali isto tako i boksača koji već godinama traži ovaj meč i nada se istom. Riječ je o Mikeyu Garciji, još jednom borcu koji iza sebe ima više nego impresivan rezime.

"Trenutno finaliziramo sve detalje i nadamo se unutar par dana imati točan datum, lokaciju i sve što ide uz to. Pokušavamo sve dogovoriti za svibanj. Dugo se radi na ovom meču, već par godina. Ozbiljnije se krenulo prošle godine, baš prije nego je počelo ovo sve s COVID-om, a prije otprilike mjesec dana smo se vratili pregovorima i blizu smo konačnog dogovora. Jako sam uzbuđen", rekao je Garcia u razgovoru s Jo Ankier.

33-godišnji Garcia (40-1, 30 KO) bivši je svjetski prvak četiri različite kategorije, a posljednji put je nastupio u veljači prošle godine, kad je savladao Jessieja Vargasa. Prije toga je doživio jedini poraz u dosadašnjoj karijeri, kad je u meču za IBF titulu velter kategorije od njega bolji bio Errol Spence Jr. Bio je to Mikeyev pokušaj dolaska do titule u petoj različitoj kategoriji, a to će ponoviti ako se meč protiv Mannyja službeno dogovori.

Pacquiao (62-7-2, 39 KO) glasi za jednog od najvećih boksača u povijesti, a u prilog tome govori činjenica da je do svjetske titule dolazio u čak osam različitih kategorija. U svom posljednjem meču napravio je veliko iznenađenje, budući da je pred okršaj s Keithom Thurmanom bio od mnogih unaprijed otpisan, da bi došao do pobjede protiv do tada neporaženog prvaka, no još impresivniji bio je sam nastup, u kojem je podsjetio na svoje najbolje dane. Prezentirao je i dalje veliku brzinu, posebno za čovjeka u petom desetljeću života.

Manny je donedavno bio u pregovorima za meč protiv gotovo dvostruko mlađeg Ryana Garcije, no talentirani Amerikanac je sam potvrdio kako od meča neće biti ništa, odnosno da su pregovori prekinuti. Priliku je tako iskoristio njegov prezimenjak i sve se čini da ćemo u boksački standardno jakom svibnju dobiti još jedan spektakularan ogled.

Linker
20. travanj 2024 08:30