K1 i Boks

Paige VanZant predvodit će ‘Knucklemaniju‘, najveću priredbu u povijesti bare knuckle boksa

Paige VanZant Knucklemania
 BKFC
Bare Knuckle Fighting Championship pripremio je za idući mjesec jedan poseban spektakl

Priredbu pod imenom "Knucklemania" održat će Bare Knuckle Fighting Championship promocija, 5. veljače u Tampi na Floridi, odnosno u nedalekom Lakelandu. Bit će to samo dva dana prije ovogodišnjeg Super Bowl spektakla koji će se održati upravo u Tampi te je najveća svjetska promocija boksa bez rukavica osmislila paklen plan za dodatnu promociju onoga što borbe u njihovom ringu mogu ponuditi.

Program će predvoditi njihovo najveće pojačanje i svakako najveće ime na njihovom rosteru boraca i borkinja, Paige VanZant. Najpoznatija borkinja na svijetu napravila je već velik posao za BKFC samim dolaskom u promociju, a njen debi nastup u "najbrutalnijem sportu na svijetu" sigurno će biti pravi hit među borilačkim fanovima, ali još više među znatiželjnicima koji će htjeti saznati kako će u sirovoj borbi bez rukavica proći ljepotica koja se ipak puno više proslavila svojim objavama i ekshibicijama na Instagramu, nego onime što je do sada prikazivala u borilištu. Naravno, i tamo je imala svijetlih trenutaka, no posljednjih se godina puno više profilirala kao zvijezda društvenih mrežama. Velikim dijelom za to su zaslužne ozljede s kojima uistinu nije imala sreće.

Paige će se boriti, kao što je već ranije bilo najavljivano, protiv Britain Hart. Riječ je o borkinji koja je u studenom impresivnim prekidom trijumfirala u svom BKFC debiju, nakon čega je prozvala Paige te su odradile sučeljavanje u ringu. Već tada bilo je jasno kakvi su planovi Davida Feldmana i njegove promocije, a isti su sad potvrđeni. Kao profesionalna boksačica, 30-godišnja Britain upisala je četiri pobjede, četiri poraza i tri neodlučena meča.

Službenom najavom priredbe i objavom plakata otkrivene su još dvije borbe koje će se naći na programu. Za titulu bantam kategorije borit će se bivši UFC borac Johnny Bedford i Dat Nguyen. Ta borba se već trebala održati na jednoj ranijoj priredbi, ali je otkazana.

Posebna akvizicija programa je prava MMA ikona, Chris Leben. 40-godišnji "The Crippler" je već odradio tri bare knuckle borbe, nastupivši i na prve dvije priredbe ove promocije. Ovim putem će se u njihov ring vratiti nakon godinu dana i osam mjeseci pauze, odnosno po prvi put nakon borbe u kojoj je bolji od njega bio Dakota Cochrane. Svojevremeno jednog od najpopularnijih MMA boraca svijeta čeka borba protiv Quentina Henryja, a Leben je najavio kako će to biti njegov posljednji ulazak u bilo kakvo borilište.

Linker
20. travanj 2024 08:02