Ostalo

Cris Cyborg želi borbu lake kategorije protiv Kayle Harrison

Cris Cyborg
 screenshot/YouTube
Bellatorova prvakinja spremna je podići se u laku kategoriju za borbu protiv najveće zvijezde PFL-a

Iako se može reći kako UFC na svom rosteru ima gotovo sve najbolje svjetske MMA borkinje, dvije koje bi svakako bilo zanimljivo vidjeti se ne nalaze u njihovim redovima. Prva je Cris Cyborg, bivša prvakinja perolake kategorije, koju su zapravo sami pustili, nakon čega je ona nastavila karijeru u Bellatorovom borilištu. Druga je Kayla Harrison, bivša dvostruka judo olimpijka koja je svoje mjesto našla u PFL-u. Za nju bi UFC vjerojatno imao interesa da nije malo teža od granice njihovih ženskih kategorija.

Kako se njih dvije nalaze izvan UFC-a, zanimljivo bi bilo vidjeti barem međusobnu borbu, koja za sada nije u igri jer se nalaze pod ugovorima s drugim promocijama. No, Cyborg ne skriva kako ju ta borba zanima, posebno nakon što je Kayla nedavno uspješno spustila svoju težinu na 66 kilograma te tako debitirala u perolakoj kategoriji.

"Vidjela sam da je uspjela skinuti kilograme. Nisam gledala tu borbu, ali gledala sam par ranijih i mislim kako se borila s djevojkama ispod njene razine kvalitete. Unatoč tome što cure nisu njenog ranga, vidjelo se koliko je dobra i sjajno je odradila. Ne znam je li to do strategije ili odluke menadžera. No, naravno da je bitno pobjeđivati", rekla je Cyborg gostujući na Catch Up podcastu.

No, ako dođe do njihove borbe, Cyborg bi zapravo voljela podići se u Kaylinu kategoriju. Za istu tvrdi kako je zapravo njena prirodna, ali se nikad u njoj nije imala priliku boriti.

"Vjerujem kako će se ove godine boriti u PFL-u i da će biti u turniru lake kategorije, tj. do 70 kilograma. Ako postane prvakinja tog turnira, naravno da bih se voljela boriti protiv nje i mislim da bi fanovi isto htjeli vidjeti tu borbu. Ja sam spremna otići u kategoriju do 70 kilograma. Prije nego se umirovim bih voljela pomoći izgraditi tu kategoriju. Voljela bih joj priuštiti taj jedan pravi meč. Nikad nisam imala priliku boriti se u lakoj kategoriji, iako inače hodam s gotovo 80 kilograma. To bi mi svakako bilo bolje nego da se borimo u perolakoj te bih time ispunila još jedan svoj san", otkrila je vrlo popularna Brazilka, koja je trenutno u Bellatoru vrlo zadovoljna. Uostalom, Scott Coker je čovjek u čijem je Strikeforceu izgradila svoju karijeru i njihova ponovljena suradnja za sada izgleda sjajno.

Linker
26. travanj 2024 07:13