K1 i Boks

Pao je još jedan MMA borac; Jake Paul nokautirao je Mikea Perryja, a zatim prozvao Alexa Pereiru!

Jake Paul

 Sam Hodde/Getty images/Profimedia
27-godišnji Jake Paul upisao je desetu pobjedu u svojoj boksačkoj karijeri

Još jednog MMA borca Jake Paul dodao je u svoju kolekciju pobjeda. Nekoć popularni YouTuber, a danas profesionalni boksač bez većih problema nadboksao je Mikea ‘‘Platinuma‘‘ Perryja na boksačkom spektaklu u Tampi. Paul je dominirao gotovo cijelom borbom, a detaljan izvještaj po rundama pročitajte u nastavku ovog teksta.

Mike Perry najavio je kako će krenuti po Paula već od prve sekunde, a upravo to je i napravio. Jake Paul je istaknuo kako će Perry završiti nokautiran u prvoj rundi ako se odluči za takav pristup, a već nakon 40 sekundi, Perry se našao u prvom nokdaunu. Odmah se ‘‘Platinum‘‘ vratio na noge, ne pretjerano uzdrman, ali nije to bio dobar početak meča za njega. Tijekom ostatka prve runde, Paul je u potpunosti nadboksao Mikea Perryja. Kombinacija prednjeg direkta u tijelo i desnog ‘‘overhanda‘‘ u glavu često je pronalazila metu, a Perry se u još par navrata našao blago uzdrman, ali ne u nokdaunu. Nakon prve tri minute borbe, Jake Paul izgledao je kao netko tko je dugi niz godina u borilačkom sportu, dok je Mike Perry odavao dojam uličnog borca bez previše boksačkog iskustva. No, Mike Perry često se ‘‘budi‘‘ tek nakon što primi određenu štetu.

28 sekundi unutar druge runde, Jake Paul sjajno je poveao prednji i stražnji direkt. Desnica je odsjela na bradi Perryja i bivši UFC-ov borac našao se u puno težem nokdaunu nego u prvoj rundi. Nije ni to bilo dovoljno za zaustaviti tvrdog Perryja, ali Jake Paul se sada već počeo poigravati s Perryjem. Prednji direkt Paula i osjećaj za distancu radili su najveću razliku. Mike Perry počeo je djelovati blago frustrirano, a 50 sekundi prije kraja runde čak je i srušio Paula hrvačkom tehnikom, nakon što su se našli u klinču. Dobio je upozorenje od strane suca. Treba istaknuti kako se Perry uistinu ‘‘probudio‘‘ nakon brojnih udaraca koje je primio i drugu rundu okončao je ‘‘divljim napadima‘‘ i neprestanim pritiskom. Mike je i dalje bio ‘‘unutra‘‘, nije mentalno klonuo.

Jake Paul vidno je teže disao nakon prve dvije runde. Prve dvije runde bile su odlične za njega, ali sigurno i mentalno iscrpljujuće. Jake je pogodio svoje najbolje udarce, ali i dalje je imao Mikea Perryja koji se poput ‘‘zombija‘‘ neprestano kretao prema naprijed i održavao visok tempo borbe. I dalje je Paul uspijevao držati Perryja na sigurnoj distanci svojim prednjim direktom, ali uspio je i Mike pogoditi nekoliko lijepih udaraca, naročito lijevim krošeom. Na licu Mikea Perryja nešto ranije pojavila se krv, ali treća runda donosi i posjekotinu iznad Jakeovog lijevog oka. Prve tri runde ovog meča pomalo su podsjećale na filmski okršaj Rockyja Balboe i Ivana Drage. Paul je djelovao daleko moćnije tijekom prve dvije runde, u stilu Ivana Drage. Mike Perry baš kao i Rocky, nije se dao psihički slomiti, nastavio je pritiskati i uhvatio je takozvani ‘‘second wind‘‘ nakon što je otvorio posjekotinu na Paulovom licu.

Paulu su jako dobro dolazile pauze između rundi. Tijekom tih 60 sekundi, Paul bi vratio energiju barem za prvi dio naredne runde. Oštro je Jake ušao u četvrtu rundu, frekventno je pogađao i sredinom runde imao je Perryja na konopima, vidno uzdrmanog. Ali, kakvo srce ima Mike Perry! Izdržao je ‘‘Platinum‘‘ i te nalete, a u nastavku runde čak je spuštao ruke i provocirao Paula. Nije to bila pretjerano dobra odluka, jer Perry je primio mnoštvo čistih udaraca u nastavku runde i nekoliko puta bio je na rubu nokdauna. Perry je u ovoj rundi pretrpio možda i najviše štete, Paul ga je u potpunosti nadboksao.

Između četvrte i pete runde, liječnik je uzeo nešto više vremena kako bi pregledao Mikea Perryja. Postojala je bojazan da će meč biti prekinut, ali srećom, Perryju je dopušteno da uđe u petu rundu. Nastavio se Mike kretati prema naprijed, ali mučio se sa skraćivanjem distance i nije uspijevao slomiti Paula. Jake je sjajno pogađao prednjim direktom, većinom u glavu Perryja, a povremeno i u tijelu. Perry se u petoj rundi ponašao poput vreće za udaranje. Jako malo udaraca je bacio, ali previše ih je primao. Gotovo jedini udarac koji je Perry zadao u petoj rundi dogodio se 20-ak sekundi prije kraja te runde. Perry i Paul našli su se u klinču, a u trenucima dok se Paul pokušavao odvojiti, Perry ga je pogodio u stražnji dio glave i dobio je upozorenje od strane glavnog suca. Peta runda u potpunosti je pripala Jakeu Paulu.

Jake Paul 51 puta pogodio je prednjim direktom tijekom prvih pet rundi. Taj direkt radio je veliku razliku i bilo je pitanje vremena kada će Paul ponovno poslati Perryja na tlo. Otprilike 60-ak sekundi nakon početka šeste runde, uslijedio je novi nokdaun, a taj nokdaun prerastao je u tehnički nokaut. Paul je žestoko nasrnuo na Perryja, zaredao je nekoliko udaraca lijevim krošeima, a desnicom je srušio Perryja. Mike se treći puta u ovom meču našao na podu. Uspio se ‘‘Platinum‘‘ pridići, ali u trenucima kad mu je sudac trebao dopustiti nastavak meča, Perry je teško zateturao, a sudac je vidio dovoljno. Nije imalo smisla puštati Perryja da nastavi s ovom borbom, jer Mike više nije bacao udarce, samo ih je primao.

Mike Perry ušao je u ovaj meč s reputacijom ponajboljeg ‘‘bare knuckle‘‘ boksača na svijetu. ‘‘Platinum‘‘ je odradio pet nastupa unutar BKFC organizacije i upisao je isto toliko pobjeda. Međutim, profesionalni boks ipak je nešto drugo i Mike Perry to je osjetio na svojoj koži. Jake Paul daleko je od boksačke elite, ali dominantno je nadboksao Mikea Perryja u svakoj rundi ovog meča. Razlika u tehnici nije bila jedina presudna razlika. Jake Paul osjetno je krupniji, viši i dulji od Perryja, kao i od većine ostalih protivnika koji su došli iz MMA-a.

Jake je tako upisao desetu pobjedu u svom 11. profesionalnom nastupu, a Mike Perry priključio se sada već dugoj listi MMA boraca koji su pokušali poraziti Paula, ali nisu uspjeli. Sve je počelo od Bena Askrena kojeg je Paul nokautirao u prvoj rundi. Zatim je Tyron Woodley dvaput gubio od Paula, a Nate Diaz i Anderson Silva također nisu uspjeli poraziti momka koji se nekoliko godina bavi boksom, a prije toga bio je YouTuber. Tommy Fury zasad je jedina osoba koja je porazila Paula u boksačkom ringu.

Nakon ovog meča s Perryjem, Paul se sada okreće Mikeu Tysonu s kojim bi se trebao boriti 15. studenog (11. mjesec). Veliki ‘‘Iron‘‘ ući će u taj meč kao 58-godišnjak i krajnje je upitno treba li dopustiti meč dvojice boksača između kojih je 31 godina razlike. Paul je nakon pobjede nad Perryjem također prozvao još jednog MMA borca.

‘‘Alex Pereira, rekao si da želiš boksati. Ovdje sam, idemo to odraditi nakon što porazim Mikea Tysona.‘‘

Alex Pereira aktualni je prvak UFC-ove poluteške kategorije i UFC mu sigurno neće dopustiti boksački meč protiv Jakea Paula. Šteta, jer ‘‘Poatan‘‘ je nešto posve drugo u odnosu na Perryja, Woodleyja i ostale MMA borce koje je Paul uspio poraziti.

Od ostalih rezultata izdvojit ćemo nastup Amande Serrano (47-2-1). Ponajbolja boksačica u u povijesti ovog sporta lakoćom je nadboksala svoju protivnicu Stevie Morgan (14-2-0). Portorikanka je porazila Amerikanku nokautom u drugoj rundi i došla je do čak 47. pobjede u karijeri. Serrano je prvotno trebala boksati protiv Katie Taylor, ali taj meč bit će dio eventa na kojem će boksati Jake Paul i Mike Tyson. Revanš između Serrano i Taylor bit će jedan od najvećih mečeva u povijesti ženskog boksa.

Bivši UFC-ov borac Uriah Hall također je nastupio na ovom eventu. Hall je uskočio umjesto Darrena Tilla, odradio je svoj boksački debi, ali nije došao do pobjede. Julio Cesar Chavez Jr., bivši svjetski prvak i sin vjerojatno najvećeg meksičkog boksača u povijesti, porazio je Halla jednoglasnom odlukom sudaca.

Rezultate ostalih mečeva pročitajte pri dnu ovog članka.

Rezultati priredbe:

Jake Paul def. Mike Perry via TKO - R6

Amanda Serrano def. Stevie Morgan via TKO - R2, 0:38

Lucas Bahdi def. H20 Sylve via knockout - R6, 2:27

Corey Marksman def. Tony Aguilar via većinskom odlukom sudaca (76-76, 77-75, 78-74)

Julio Cesar Chavez Jr. def. Uriah Hall via jednoglasnom odlukom sudaca (59-55, 59-55, 58-56)

Preliminarni dio priredbe:

Shadasia Green def. Natasha Spence via jednoglasnom odlukom sudaca (78-73, 77-74, 77-74)

Alexis Chaparro def. Kevin Hill via KO - R 2, 2:01

Angel Barrientes def. Edwin Rodriguez via većinskom odlukom sudaca (57-57, 60-54, 60-54)

Linker
07. rujan 2024 00:20