UFC

Ništa od povratka Nicka Diaza, barem zasad: Otkazan je povratnički nastup legendarnog borca iz Stocktona

Nick Diaz

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
40-godišnji Nick Diaz nije nastupao od devetog mjeseca 2021. godine, a pobjedu čeka od desetog mjeseca 2011. godine

Prvi po redu od četiri UFC-ova eventa u osmom mjesecu ove godine, održat će se u Abu Dhabiju. Navikli smo da UFC u desetom mjesecu gostuje na teritoriju Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali osim standardnog gostovanja u listopadu, UFC će posjetiti Abu Dhabi i za dva tjedna.

Ako sve pođe po planu, Cory Sandhagen i Umar Nurmagomedov predvodit će priredbu u Etihad Areni. Bit će to okršaj dvojice nevjerojatno dobrih boraca bantam kategorije i mnogi ‘‘hardcore‘‘ fanovi svjesni su kvalitete ovog uparivanja.

Nažalost, ‘‘old school‘‘ fanovi ostali su bez meča koji su željno iščekivali. Legendarni Nick Diaz trebao se vratiti borbama UFC on ABC 7 eventu u Abu Dhabiju. Diaz i Vicente Luque imali su mjesto u sunaslovnoj borbi večeri, ali danas je došla informacija kako je taj meč ipak otkazan/odgođen.

Službene informacije govore kako je netko od boraca imao problema s ulaskom u UAE. Ništa osim toga nije izneseno i možemo samo nagađati koji od dvojice boraca je imao probleme s vizom i zabranu putovanja u Abu Dhabi.

Naravno da fanovi sumnjaju na Nicka Diaza kao razlog otkazivanja ovog meča. Ako su problemi s putovanjem u UAE pravi razlog zbog kojeg nećemo gledati ovaj meč, možemo očekivati prebacivanje te borbe na neki od skorašnjih evenata.

Nicku Diazu meč protiv Luquea trebao je biti prvi nakon devetog mjeseca 2021. godine. Stariji od dvojice braće Diaz tada je prekidom u trećoj rundi poražen od strane još jednog legendarnog borca, Robbieja Lawlera. Prije meča s Lawlerom, Diaz je više od šest i pol godina izbivao iz kaveza.

Mnogi su bili skeptični još 2021. godine kada se Diaz vratio u kavez. Izdanje koje je pružio tog dana nije mu išlo u korist i vjerovalo se kako Nick više neće ulaziti u kavez. Veliko iznenađenje bila je vijest o meču protiv Vicentea Luquea, ali 40-godišnji Nick morat će pričekati s povratkom u kavez najveće svjetske MMA organizacije.

Više je mogućih razloga zbog kojih se Diaz odlučio vratiti. Možda Nick želi odraditi ugovor s UFC-om do kraja, kako bi dobio odriješene ruke za nastupe u drugim organizacijama ili borilačkim sportovima (‘bare knuckle‘). Postoji mogućnost da je Nick u financijskim problemima i traži način za ‘‘brzu zaradu‘‘, a nije isključeno da mu jednostavno nedostaje sav taj natjecateljski naboj i adrenalin koji donose profesionalni MMA mečevi. Ipak je Nick Diaz istinski borac i to je važan dio njegovog identiteta.

Nakon što su Diaz i Luque izgubili mjesto u sunaslovnoj borbi večeri, potvrđeno je kako će okršaj između Sharabutdina Magomedova i Michala Oleksiejczuka biti dio ‘‘co-main eventa‘‘. Priredba će se održati 3. kolovoza (osmi mjesec).

Linker
07. rujan 2024 08:49