K1 i Boks

Parkerov trener zna kako pobijediti Wildera: ‘Morate držati lijevu ruku visoko i oči otvorene, uvijek može napasti‘

Deontay Wilder

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Wilder zasigurno ovaj meč želi pobijediti pod svaku cijenu jer ga onda vjerojatno čeka okršaj s Joshuom i velika isplata

Ove subote u Rijadu će Deontay Wilder nastupiti u sunaslovnoj borbi večeri, a Joseph Parker bit će njegov protivnik. Iako je Wilder očekivano favorit, Parkera ne treba podcijeniti jer je to boksač koji u svom rezimeu ima nekoliko dobrih i većih pobjeda. Wilder je rekao kako očekuje da će meč trajati tri do četiri runde.

Međutim, s tim se neće složiti Parkerov trener Andy Lee. Lee je rekao kako je Parkerov glavni zadatak obraniti se od Wilderove desnice, a u intervjuu za iFL TV je detaljnije objasnio kako bi to trebao učiniti.

‘‘Kako se obraniti od te velike Wilderove desnice? Tako što držite lijevu ruku visoko i oči otvorene. U trenutku kada uzmete malu pauzu, kada izgubite koncentraciju, on će napasti. Može pogoditi s velike distance jako brzo. Joe mora biti na njemu u svakoj sekundi. Mora biti strpljiv. Mora biti jako daleko ili mu ući u prsa. Ne smije biti na poludistanci. Mora koristiti prilike kada dođu. Prilika će doći, a Joe udara vrlo jako‘‘, rekao je.

‘‘Wilder je u posljednjem meču imao samo jednu rundu, tako da smatram da su se Joeu sada zvijezde poklopile, a to sam rekao i njemu. Ovako treba biti, ali moramo napraviti prave stvari u pravo vrijeme‘‘, dodao je.

Wilder zasigurno ovaj meč želi pobijediti pod svaku cijenu jer ga onda vjerojatno čeka okršaj s Joshuom i velika isplata. Njegova desnica je nešto čega se svaki boksač treba čuvati, a hoće li Parker uspjeti, saznat ćemo već ove subote od 17 sati.

Linker
14. svibanj 2024 11:06