K1 i Boks

Filip Hrgović puca od samopouzdanja: ‘Ja sam budućnost, dominirat ću teškom kategorijom idućih pet godina!‘

Filip Hrgović

 RONALD GORSIC Cropix
Prva prepreka za to ostvarenje bit će mu Mark De Mori ove subote

Subota navečer bit će rezervirana za novi nastup najboljeg hrvatskog boksača, Filipa Hrgovića. "El Animal" ide po 17. pobjedu u profesionalnoj karijeri, a protivnik će mu biti Australac Mark De Mori.

Hrgović je veliki favorit u ovoj borbi i sve osim pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Ako sve prođe po planu, čekat će rasplet meča Tysona Furyja i Oleksandra Usyka koji će se 17. veljače boriti za tron apsolutnog prvaka kraljevske kategorije. U slučaju da ovaj dvojac odluči iskoristiti klauzulu o revanšu, IBF pojas trebao bi im biti oduzet te bi se upravo Hrgović trebao boriti za upražnjenu titulu.

Boksač iz Sesveta uvjeren je u svoju pobjedu, a i u to da će u narednom periodu uzeti titulu teške kategorije i biti njen vladar dugo vremena.

"Ja sam budućnost. Osvojit ću svjetsku titulu naredne godine i zadržat ću je narednih pet godina. Bit ću kralj teške kategorije!", rekao je u intervjuu za Queensberry Promotions.

Istaknuo je da je ova generacija koja trenutačno drma boksom sjajna, ali da su ipak na zalasku karijere te da je vrijeme za svježu krv na tronu.

"Imate sjajnu generaciju, tu su Wilder, Joshua, Usyk i Fury, ali smatram da su svi blizu kraja karijere. Svi imaju još nekoliko borbi. Ja ću dominirati teškom kategorijom u narednih pet godina. To mi je cilj i uvjeren sam da će tako biti. Uzbuđen sam zbog borbe za pojas i drugih velikih mečeva koji mi slijede", kazao je.

Za očekivati je da bi idući protivnik mogao biti švedski kontraš Otto Wallin jer su šanse za meč s Anthonyjem Joshuom vrlo male. Naime, Britanac cilja na okršaj s Wilderom ako sve prođe dobro u subotu upravo protiv Wallina, a taj bi se meč trebao održati u ožujku. Ipak, prerano je govoriti što, kako i kada, jedini boksač koji Hrgoviću mora biti na umu jest upravo - De Mori.

Linker
21. travanj 2024 23:35