K1 i Boks

Pearl Gonzalez uspješno debitirala u boksu bez rukavica, sve spremno za okršaj VanZant i Ostovich

Pearl Gonzalez
 screenshot (YouTube, BKFC)
BKFC promocija sve se više bacila u provedbu plana kombinacije ženske ljepote i brutalnosti sporta

Jedna od borbi BKFC 18 priredbi, zapravo po slijedu programa glavna borba izvan četiri borbe za titulu, donijela je BKFC debi Pearl Gonzales, popularne grapplerice i MMA borkinje, koja se ovim putem upustila u "bare knuckle" i čini se kako će se tu neko vrijeme zadržati.

Gonzalez je odradila sjajan nastup te je čistom sudačkom odlukom nakon pet rundi savladala Charissu Sigala, borkinju već iskusnu unutar BKFC ringa te sudionicu jedne od najboljih BKFC borbi do sada. Time je potvrdila kako je odluka za odlazak u BKFC vjerojatno bila dobra te kako ima što ponuditi u ovoj promociji, a vjerojatno i ona njoj.

Pearl je borkinja inače prije svega poznata po svom Instagram profilu gdje se vrlo često igra s maštom svojih fanova i nije joj problem pokazati više nego što to radi većina njenih kolegica. Možemo reći kako je na račun toga do sada imala puno više angažmana nego što bi na račun čiste borilačke kvalitete uspjela dobiti. Bila je članica UFC-a, ali iz tog vremena ju se najviše pamti po problemima s komisijom New Yorka, koja joj nije dala dozvolu za nastup radi implantata u grudima. To se na kraju ipak sredilo, no ona je u najvećoj svjetskoj promociji upisala tek dva nastupa.

screenshot (YouTube, BKFC)

Nema sumnje kako se BKFC bacio u posao dovođenja borkinja profila kao što je Pearl. Tu se naravno misli na borkinje atraktivnog izgleda, po mogućnosti velike pratnje na društvenim mrežama. To se dalo zaključiti već angažmanom Paige VanZant, koja je već neuspješno debitirala, a nakon nje dovedena je i Rachael Ostovich. Kombinacija ženske ljepote i brutalnosti njihovog sporta mogla bi biti nešto čime će se dodatno probiti na globalnoj borilačkoj sceni.

Upravo će se VanZant i Ostovich boriti u glavnoj borbi iduće BKFC priredbe. BKFC 19 održava se 23. srpnja, a borba je službeno najavljena na konferenciji za medije, kad je odrađeno i prvo sučeljavanje. Njih dvije borile su se početkom 2019. godine u UFC-u, a VanZant je tada upisala pobjedu prekidom.

Linker
26. travanj 2024 01:56