K1 i Boks

Diego Sanchez otkrio planove za budućnost, Vaso Bakočević rado će ovo čuti

Diego Sanchez
 RONALD MARTINEZ/Getty images/Profimedia
UFC-ov veteran sudjelovao je na konferenciji za medije Bare Knuckle Fighting Championshipa

Proteklog vikenda Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) održao je priredbu u Miamiju. Između ostalog, na svojoj konferenciji za medije ugostili su i bivšeg UFC borca Diega Sancheza. Legendarni ''The Nightmare'' nije bio najkonkretniji po pitanju svoje iduće borbe, no dao je određene naznake gdje bi ga mogli gledati u budućnosti.

''Ako ikada odlučim odraditi borbu u boksu bez rukavica, biti će zabavno. Nikada zapravo nisam niti volio rukavice u UFC-u i stoga smatram da je bolje bez njih. Morate pametnije i pažljivije birati vaše udarce. Vjerojatno bih prvo odradio boksački meč s rukavicama da zagrijem svoje ruke za boks. Vidjet ćemo, sve je moguće'', izjavio je Diego okupljenim medijima u Miamiju.

39-godišnji Sanchez nedavno je otpušten iz UFC-a, a njegov donedavni trener Joshua Fabia tjednima je bio jedna od glavnih tema u borilačkom svijetu. Čini se kako je Diego spreman za neki novi početak, a nakon 16-godišnje UFC karijere te ikonskog statusa koji je izgradio, ponuda zasigurno neće manjkati. Koliko je pametno ulaziti u boksačke mečeve nakon silnih ratova koje je prošao u karijeri, prepuštamo njemu na odluku. Međutim, jedno ime zasigurno je sretno činjenicom kako Diego Sanchez ostavlja mogućnost za borbu u boksu bez rukavica.

Naime, crnogorski MMA borac Vaso Bakočević okušao se u ovakvom boksu na ''Genesis 1'' priredbi u listopadu prošle godine. Nokautom u drugoj rundi savladao je Dariusza Rutkiewicza te nije sakrivao svoju oduševljenost borbom u kojoj se ne koriste rukavice. Također, nije tajna kako bi Vaso htio odraditi takvu borbu upravo protiv legendarnog Diega Sancheza, U travnju smo pisali kako je Bakočević potpisao s Bare Knuckle Managementom, a svoju prvu borbu za najjaču svjetsku bare-knuckle boxing promociju još uvijek čeka. Možda je baš Diego Sanchez ta prilika koju se isplati čekati.

Linker
24. travanj 2024 19:04