K1 i Boks

Petar Nosić nije uspio prirediti iznenađenje protiv Whittakera, ali zato je oduševio hrabrošću

Ben Whittaker, Petar Nosić

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Nažalost nije prošao najveći ispit karijere

Do danas neporaženi Petar Nosić borio se na uvodnom dijelu priredbe koju predvode Anthony Joshua i Oleksandr Usyk. Dobio je priliku pokazati se publici protiv najtežeg ispita u svojoj dosadašnjoj karijeri, srebrnog Olimpijca Bena Whittakera, no u tome nažalost nije uspio.

Ben Whittaker pokazao je svu raskoš tehnike, te potvrdio da srebrna medalja s Olimpijskih igara nije mala stvar. Razlika u kvaliteti bila je očita, no Petar je odlučio kako neće izgubiti bez ispaljenog metka. Dapače, većinu borbe proveo je na prednjoj nozi u ulozi agresora, a zaista je Whittakeru pružio test kakav je samo mogao priželjkivati na početku karijere. Borba je bila dogovorena na šest rundi, a konačan ishod bila je jednoglasna odluka sudaca u korist mladog Britanca.

Ben Whittaker je veliki potencijal i novo lice u svijetu profesionalnog boksa, tek mu je 25 godina i ovo mu je bila druga profesionalna borba nakon što je prije tri tjedna u svom debiju nokautirao Grega O‘Neilla. Nosić i Whittaker već su se jednom susreli u amaterskim danima prije 7 godina kada ga je Whittaker pobijedio prekidom u drugoj rundi. Nosić mu je ovoga puta priuštio puno težu borbu, no rezultat je na kraju ipak bio isti.

Kladionice koje su Whittakeru davale gotovo nerealnu prednost pokazale su da to nije bilo bez razloga. Whittaker je mladi prospekt i vrlo vjerojatno buduća velika britanska zvijezda kojoj mnogi predviđaju sjajnu budućnost, a ima i bogato amatersko zaleđe.

Nosić se također pokazao kao tvrdi orah, a zbog srčane i hrabre izvedbe, te agresivnog pristupa meču moguće je da mu Eddie Hearn ponovno pruži priliku boksati na najvećoj sceni.

Linker
11. travanj 2024 10:47