K1 i Boks

Neporaženi Petar Nosić boksa u početnom dijelu programa Joshua-Usyk protiv izrazitog favorita

Ben Whittaker, Petar Nosić

 Screenshot (youtube, Ifl Tv)
Razlika u visini je nevjerojatna

Još jedan Hrvat bori se na priredbi koju predvode Anthony Joshua i Oleksandr Usyk, a radi prevelike medijske pažnje prema Filipu Hrgoviću ostao je zakinut da ga se spomene. Iako boksa u početnom dijelu programa, Petar Nosić dobio je priliku pokazati se publici protiv najtežeg ispita u svojoj dosadašnjoj karijeri, srebrnog Olimpijca Bena Whittakera.

Iako je razlika u visini između boraca gotovo nestvarna, Petar je bio skoro kilogram teži od svog protivnika. Dok je Whittakeru vaga pokazala 78.8 kilograma, naš Petar je ipak bio nešto teži sa 79.5 kilograma. Petar Nosić rodom je iz BiH, ali nastupa za Hrvatsku. Tek mu je 23 godine, a iza sebe već ima šest profesionalnih mečeva iz kojih je svaki put izašao podignute ruke. Svi dosadašnji protivnici bili su mu iz regije, a niti jedan nije bio niti blizu kalibra kakav je Whittaker.

Ben Whittaker je srebrni Olimpijac, tek mu je 25 godina i ovo će mu biti druga profesionalna borba nakon što je prije tri tjedna u svom debiju nokautirao Grega O‘Neilla. Nosić i Whittaker već su se jednom susreli u amaterskim danima prije 7 godina kada ga je Whittaker pobijedio prekidom u drugoj rundi. Whittaker priželjkuje isti rezultat i u profesionalnim vodama, ali Nosić bi ovo mogao iskoristiti da osveti svoj poraz i pokaže svijetu da nije došao izgubiti.

Kladionice Whittakeru daju gotovo nerealnu prednost; koeficijent na njegovu pobjedu je najmanji mogući: 1.01. S druge strane ako se netko ohrabri i stavi novce na našeg boksača mogao bi se obogatiti, s obzirom na to da je na Nosića koeficijent čak 10.9. Whittaker je mladi prospekt i vrlo vjerojatno buduća velika britanska zvijezda kojoj mnogi predviđaju sjajnu budućnost, a ima i bogato amatersko zaleđe.

Mi svakako navijamo za Nosića, a danas valja vidjeti hoće li i nas i sve ostale iznenaditi i odnijeti pobjedu onda kada to nitko ne očekuje.

Linker
28. travanj 2024 17:45