K1 i Boks

Pijetraj ne vjeruje Furyjevoj tehnici: ‘Čovjek je cijeli svijet uvjerio da zna boksati!‘

Tyson Fury

 Screenshot(youtube, Pbc On Fox)
Najbolji hrvatski boksački trener smatra kako Fury pobjeđuje radi drugih kvaliteta

Nedavno je najbolji hrvatski boksački trener Leonard Pijetraj iznio svoje mišljenje o Tysonu Furyju i njegovom boksu, što je dosta odudaralo od onoga što većina boksačkih fanatika misli. Iako se Fury dokazao nebrojeno puta te pobjeđivao jednog Klička i sada nedavno Wildera, Pijetraj i dalje smatra kako Fury ima dosta rupa u svojoj tehnici o čemu je pričao u Podcast Inkubatoru.

"Tyson Fury je jedan fenomen. On je boksač kojeg su nekoć ismijavali jer je sam sebe u meču udario aperkatom. Čovjek je cijeli svijet uvjerio da zna boksati. Ja vas i dalje uvjeravam da on nije vrhunski boksač kad govorimo o tehnici i taktici."

Leonardo se također osvrnuo na fizičke predispozicije Tysona Furyja kao što je njegova visina što je istaknuo kao veliku prednost.

"S preko dva metara visine, sa psihologijom koju on ima, s cirkusom koji je on radio, on razuvjeri sve boksače da ga mogu pobijediti. On ih psihološki ubije, ali to je također kvaliteta. Moramo mu odati priznanje da je sa prosječnim boksom napravio strašno puno."

"To vam je kao da imate 2 borca, jedan ima tupi mač a drugi oštar, i ovaj s tupim mačem isprebija ovog s oštrim mačem. To je boksač koji može stvarno svakoga tući, ali i od svakoga izgubiti."

Ako pogledamo neke bivše Furyjeve mečeve možemo itekako pronaći istine u tome. Primjerice u meču protiv Otta Wallina koji je drugorazredni boksač u odnosu na Furyja teškom mukom je odnio pobjedu zahvaljujući vrhunskom "cutmanu" kojeg je imao u kutu i koji je na kraju uspio spriječiti da borba bude prekinuta radi otvorene arkade. Tu je i borba protiv Stevea Cunninghama koji ga je rušio i skoro nokautirao iako čovjek i nije prirodni teškaš, ali ga je na koncu Fury uspio savladati nokautom.

Linker
08. svibanj 2024 03:03