K1 i Boks

Matchroom i Queensberry se udružuju u sklapanju revolucionarnog ugovora o emitiranju

Eddie Hearn i Frank Warren

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Ovim ugovorom se otvara put prema jednom od najiščekivanijih boksačkih mečeva u britanskoj povijesti

Prema navodima, DAZN je nadomak sklapanja revolucionarnog ugovora o emitiranju koji će po prvi puta dovesti poznate boksačke promotore, Eddieja Hearna i Franka Warrena, pod isti krov.

Ovaj ugovor označio bi tektonske promjene u svijetu boksa s obzirom na to da Hearnov ‘‘Matchroom Boxing‘‘ od 2021. godine ima ekskluzivni ugovor s ovom američkom streaming platformom.

Kako prenosi The Times, više izvora potvrdilo je da je DAZN uvjeren kako će u nadolazećim tjednima finalizirati dugoročni globalni ugovor za Ujedinjeno Kraljevstvo s Warrenovom tvrtkom ‘‘Queensberry Promotions‘‘.

Anthony Joshua, kojeg promovira Hearn, vezan je doživotnim ugovorom s DAZN-om i ima udjele u streaming servisu. Tysona Furyja promovira Warren, a ovaj bi ugovor po prvi puta spojio dvije britanske boksačke zvijezde pod istim pružateljem prijenosa. Njihov dugoočekivani meč najavljen je za iduću godinu kada istječe Queensberryjev ugovor s TNT Sportsom. Ovime bi DAZN aplikacija praktički postala dom britanskog boksa.

Nedavni priljev saudijskog novca u boks naveo je Hearna i Warrena da ostave svoje razlike po strani kako bi iskoristili unosne prilike u Rijadu. Fury bi trebao imati revanš s Oleksandrom Usykom u prosincu nakon što je u svibnju doživio prvi profesionalni poraz protiv Ukrajinca.

Joshua se pak u rujnu na Wembleyju bori protiv sunarodnjaka, Daniela Duboisa, za IBF-ov naslov teške kategorije koji je Usyk nedavno napustio. To će biti prva priredba pod saudijskim pokroviteljstvom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ovaj novi ugovor bi teoretski otvorio put za borbu između Joshue i Furyja, bilo u Rijadu ili Londonu 2025. godine, u onome što bi vjerojatno bio najiščekivaniji meč u povijesti britanskog boksa.

DAZN je 2015. godine pokrenuo milijarder Sir Len Blavatnik, a tvrde da su na putu da postanu "globalni dom sporta".

Međutim, izvan boksa imali su ograničen uspjeh. Prošle godine propao im je ambiciozni pokušaj da dobiju prava prijenosa svih 1656 utakmica Engleske nogometne lige.

Tvrtka je prijavila godišnji gubitak od 1,26 milijardi dolara (oko 98 milijardi funti) za 2022. godinu, što je ipak značajno poboljšanje u odnosu na gubitak od 2,18 milijardi dolara u 2021. godinu.

Pretplatnici DAZN-a plaćaju 19,99 funti mjesečno uz mogućnost otkazivanja u bilo kojem trenutku. Nedavni mečevi Joshue i Furyja u Saudijskoj Arabiji prikazivani su na njihovom ‘‘pay-per-view‘‘ servisu uz dodatnu naknadu.

Linker
29. kolovoz 2024 18:38