K1 i Boks

‘Pojeo je Hrgovićeve udarce, ali Joshuine neće. On izgleda kao grčki bog, a Ngannoua je uspavao poput droge!‘

Anthony Joshua

 James Fearn/Ppauk/Shutterstock Editorial/Profimedia
Brandon Scott pridružio se analitičarima koji smatraju kako Dubois neće moći podniijeti ‘bombe‘ svog sunarodnjaka

Točno 18 dana dijeli nas od svebritanskog okršaja između Anthony Joshue i Daniela Duboisa za naslov IBF-ovog prvaka u teškoj kategoriji na Wembleyju, a sukladno tome, posljednjih se tjedana u javnom prostoru višestruko množe prognoze boksačkih stručnjaka, trenera i boraca, na račun predmetnog meča. Svoje mišljenje među posljednjima je iznio Brandon Scott, britanski boksač perolake kategorije koji, pored svojih izvedbi u ringu (7-0 u profesionalnoj karijeri) sve više privlači pozornost boksačke javnosti svojim artikuliranim i zanimljivim analizama.

"Smatram da će Joshua nokautirati Duboisa u prvoj polovici borbe. Slični su, obojica su veliki teškaši, njihove ruke izgledaju kao noge, a svojim udarcima mogu usmrtiti 90% populacije. Obojica su nevjerojatni borci, ali istaknuo bih nešto. Dubois je vrlo dobro izgledao u svoje posljednje dvije borbe, ‘pojeo‘ je mnoge Hrgovićeve udarce desnom rukom u ranoj fazi borbe i onda pobijedio, ali to ne možeš napraviti protiv Joshue", rekao je 21-godišnji Britanac u razgovoru za Seconds Out pa nastavio:

"Pogledajte tog čovjeka (Joshuu), on izgleda kao grčki bog, ne možeš ‘pojesti‘ njegove udarce i pobijediti, jednostavno to ne možeš učiniti. U onim segmentima u kojima je Dubois otvoren i slab, Joshua je uspješan, a također je izgledao vrlo dobro u svoje dvije posljednje borbe. Francis Ngannou je primio neke velike udarce od Tysona Furyja i nisu ga uzdrmali, a Joshua ga je uspavao kao droga, zar ne?".

Sukladno svemu što je prethodno naveo, Scott je na koncu zaključio: "Mislim da Dubois neće moći podnijeti Joshuine udarce i zato smatram da će ga Joshua nokautirati unutar prve četiri runde.

Linker
10. rujan 2024 14:03