K1 i Boks

Duboisovog promotora pitali je li Daniel odustao u mečevima protiv Joycea i Usyka: ‘Možete pogledati liječničko izvješće ako hoćete‘

Daniel Dubois 

 Pawel Andrachiewicz/imago sportfotodienst/Profimedia
Dubois je uistinu poradio na mentalnom aspektu borbe i sada je dosta opasniji boksač nego ranije, no vidjet ćemo je li to dovoljno da pobijedi boksača kao što je Anthony Joshua

Dva poraza u svojoj profesionalnoj karijeri upisao je trenutni IBF-ov prvak u teškoj kategoriji, Daniel Dubois. Oba poraza došla su prekidom, a prvi mu je 2020. nanio Joe Joyce. Drugi poraz doživio je Dubois prošloga ljeta od strane Oleksandra Usyka, no uspio se izdići iznad toga i vidno napredovati u ringu.

Međutim, Eddie Hearn tvrdi da su ti porazi došli iz istog razloga – odustajanja. Poznati promotor neki dan je izjavio kako je Dubois oba puta izgubio jer nije hrabar i srčan boksač, a na to mu je odlučio odgovoriti Frank Warren, Duboisov promotor:

‘‘Nije odustao protiv Joea Joycea, orbitalne kosti ispod očiju bile su mu slomljene. Bile su slomljene na četiri mjesta i liječnik je rekao da bi mogao izgubiti vid jer su kosti završile u očima. Gledajte, ako želite vidjeti liječničko izvješće, možete. Nije odustao protiv Hrgovića, a nije ni protiv Millera‘‘, rekao je Warren za talkSPORT.

‘‘Vidio sam Joshuu u drugoj borbi protiv Andyja Ruiza, borio se u potpunosti na zadnjoj nozi. To mu ne bi prošlo protiv Duboisa. Jedna stvar je sigurna. Daniel ima 26 godina i do sada se borio s nevjerojatno kvalitetnim protivnicima. Ako uhvati AJ-a s nečim, sigurno će biti zanimljivo vidjeti njegovu reakciju‘‘, dodao je.

Dubois je uistinu poradio na mentalnom aspektu borbe i sada je dosta opasniji boksač nego ranije, no vidjet ćemo je li to dovoljno da pobijedi boksača kao što je Anthony Joshua. Joshua je u ovom meču favorit, no, Dubois posjeduje udarac koji može napraviti probleme svima – hoće li, saznat ćemo za nešto više od dva tjedna.

Linker
13. rujan 2024 12:11