K1 i Boks

Ponajveća američka boksačka zvijezda poručuje Saudijcima: ‘Želite me? Pošaljite dva Ferrarija za početak, nakon toga ću razmisliti‘

Gervonta Davis

 Adam DelGiudice/Zuma Press/Profimedia
29-godišnji Gervonta Davis postavio je određene uvjete Saudijcima

Gervonta Davis krajem 2023. godine napravio je velik zaokret u životu. Boksač sklon skandalima prešao je na islam, a usput je i promijenio ime. Gervonta Davis postao je Abdul Wahid, što bi u prijevodu značilo ‘‘Sluga Njegov‘‘.

Mnogi su pohvalili Davisov potez jer vjeruju kako boksaču treba određeno usmjerenje i disciplina. Gervonta je prošle godine završio čak i u zatvoru zbog prometne nesreće koju je skrivio 2020. godine. Točnije, Gervonti je izrečen kućni pritvor, ali nakon kršenja kućnog pritvora, Gervonta je nešto više od mjesec dana proveo u zatvorskoj ćeliji.

Posveti li se vjeri, Davis bi se mogao držati podalje od problema, ali puno je skeptičnih po tom pitanju. Neki tumače Davisov prelazak na islam kao obični marketinški ‘‘trik‘‘ kojim pokušava pridobiti fanove islamske vjeroispovijesti. Naravno, Davis u očima mnogih kopira i velikog Muhammada Alija.

Rekli bismo kako će Davis ovakvom promjenom otvoriti vrata svojim nastupima na teritoriju Saudijske Arabije gdje bi mogao uživati veliku podršku. Saudijci posljednjih par mjeseci preuzimaju primat u svjetskom boksu, a Gervonta Davis kao ponajveća američka zvijezda sigurno je želja Saudijaca.

Turki Alalshikh, čelni čovjek General Entertainment Authorityja, organizacije zadužene za sve te velike boksačke evente u Saudijskoj Arabiji, nedavno je uputio poziv Gervonti Davisu da dođe nastupiti u Saudijskoj Arabiji.

‘‘Želim Gervontu Davisu i šaljem poruku njegovom zastupniku Alu Haymonu: ‘Idemo zajedno odrađivati posao, brate‘. Naravno da želimo Davisa u našoj državi.‘‘, rekao je Turki.

No, čini se da Saudijci neće tako lako pridobiti Gervontu Davisa. Američki boksač putem Twittera je reagirao na Turkijevu ponudu i odmah je postao određene uvjete.

‘‘Naljutili su me. Ako me žele, moraju nešto poslati na moja kućna vrata, recimo dva Ferrarija ili nešto takvo. Tek tada ću početi razmišljati o odlasku tamo.‘‘, poručio je Davis.

Ako su u pitanju samo novci, odnosno dva Ferrarija, ne sumnjamo da će Saudijci bez većih problema dovesti Gervontu Davisa na neki od svojih velikih evenata tijekom ove kalendarske godine. Uostalom, Saudijci nezaustavljivo preuzimaju primat na tržištu i sigurno će i sam Gervonta gajiti želju da bude dio svega toga. Zvijezda poput njega sigurno ima svoje mjesto na najvećim boksačkim eventima.

Linker
15. svibanj 2024 05:01