K1 i Boks

Turki Alalshikh ne želi organizirati borbe ‘YouTubera‘: ‘Želim prave borce, to je ono što ja podržavam!‘

Bob Arum, Turki Alalshikh i Frank Warren 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Nije tajna da je teškaški boks u posljednje vrijeme dobrano zastranio u neke druge sfere te je postalo nemoguće organizirati neki veliki meč

Turki Alalshikh čovjek je koji je najzaslužniji za boksačka uzbuđenja u teškoj kategoriji kojima smo imali prilike svjedočiti u posljednjih nekoliko mjeseci, a njegov GEA (General Entertainment Authority) zadužen je za organizaciju ovih vrhunskih priredbi. Tu ne planiraju stati, a imaju i velike planove za budućnost.

Saudijci žele u potpunosti preuzeti boks, i prema svemu sudeći, vratiti ga u ono zlatno doba teške kategorije kada je uistinu bio zamiljiv. Turki Alalshikh je jučer rekao kako ih samo zanimaju prave borbe, dok one egzibicije s ‘‘YouTuberima‘‘ ne dolaze u obzir:

‘‘Mi ne želimo više nikada borbu nekog YouTubera. Ne želim govoriti o njihovim imenima. Mi želimo borce, ja želim borce. To je ono što ja podržavam. Možda će neki dio GEA organizacije nekada u budućnosti to raditi da zadovolji fanove, u redu? Ali što se mene tiče, ja želim borce. U svom srcu želim vidjeti borce‘‘, rekao je Alalshikh u intervjuu za DAZN.

Nije tajna da je teškaški boks u posljednje vrijeme dobrano zastranio u neke druge sfere te je postalo nemoguće organizirati neki veliki meč. To je izazov vjerojatno još uvijek, no Saudijci sigurno posjeduju kapital kojim je moguće napraviti određene promjene i vratiti boks tamo gdje i pripada.

Alalshikh je, osim toga, rekao i kako želi organizirati meč između Artura Beterbieva i Dmitryja Bivola, a taj meč već godinama čekamo. Do sada se nije uspio organizirati, a hoće li Alalshikh uspjeti i u ovom naumu, vidjet ćemo. Veselimo se vidjeti što Saudijci mogu napraviti za fanove, ali i za plemenitu vještinu.

Linker
07. svibanj 2024 12:14