K1 i Boks

Potpuna destrukcija: Kako je pogađao Zhang, a kako Joyce? Evo što kažu službene statistike!

Joe Joyce vs. Zhilei Zhang 

 Steven Paston/PA Images/Profimedia
Svi smo vidjeli što je Zhang učinio Joyceu u trećoj rundi te za statistikama nema potrebe, ali uvijek ih je zanimljivo vidjeti nakon meča

Nije se Joeu Joyceu isplatio rizik kojeg je preuzeo pola godine nakon prvog poraza od opasnog Zhileija Zhanga. Ovoga je puta Zhang slavio još uvjerljivije, odnosno teškim nokautom u trećoj rundi. Desni kroše je sjeo točno na bradu Joycea te ga je Kinez punom snagom jednostavno ugasio, a Joyceu su odmah davali i kisik.

Rekao je Britanac da ovo nije kraj njegove karijere te da će se vratiti jači, no činjenično stanje je takvo da je u svojoj karijeri primio već podosta štete te da se od ovakvog nokauta jako teško oporavlja. Kako god, Zhang je ovom pobjedom zaslužio neki veliki meč, dok Joyce još jednom mora razmisliti što će biti njegov idući korak.

Upravo su objavljene i službene statistike ovog teškaškog obračuna, te iako nam ne trebaju brojke da vidimo što je Zhang učinio Joyceu, uvijek je zanimljivo baciti pogled i na njih. Iako je u prvoj rundi Joyce bacio više udaraca, njih 23, pogodio je tek tri. S druge strane je Zhang bacio svega 11 i od toga dva pogodio, a trend se nastavio i u drugoj rundi. 52 udarca je bacio Joyce od kojih je pogodio skromnih pet, a Zhang je pogodio njih 17 od bačenih 49.

O trećoj rundi ne treba previše ni govoriti jer smo svi vidjeli što se dogodilo, a u njoj je Zhang pogodio 19 udaraca od bačenih 44. 58 ih je bacio Joyce a pogodio tek osam, a nakon toga je uslijedio desni kroše koji je Brintanca poslao u carstvo snova.

Fenomenalnu je pobjedu Zhang ostvario sinoć te je Joycea ‘‘ugasio‘‘ pred domaćom publikom, a nakon toga je prozvao Tysona Furyja.

Linker
17. svibanj 2024 10:20