K1 i Boks

Povratak Badra Harija: 'Golden boy' potvrđen u borbi za izazivača

Badr Hari
 Koen Van WEEL / ANP / AFP
Glory je objavio datum iduće borbe najpopularnijeg kickboksača svijeta, Badra Harija

Glory je službeno objavio povratak priredbom koja će se održati 7. studenog i koja će ponijeti naziv Glory 76. Iako se sredinom ljeta govorilo kako će promocija održati priredbe 2. i 3. listopada te su za iste bile najavljene neke borbe, spomenuta priredbe za sada još uvijek nisu niti jednom službeno potvrđene putem njihovih online kanala. No, ova je, budući da je za Glory 76 objavljen i službeni plakat.

Tim putem će se kickboxing velikan vratiti na scenu vjerojatno najvećim mogućim imenom koje fanovima mogu ponuditi. U pitanju je Badr Hari, koji bi trebao nastupiti po prvi put nakon prosinca prošle godine i borbe protiv Rica Verhoevena, koju je još jednom izgubio radi ozljede doživljene u meču, i to meču u kojem je dva puta prije toga prvaka slao na pod te je u trenutku prekida bio u velikoj prednosti. Njegov protivnik bit će sjajni rumunjski borac, Benjamin Adegbuyi.

35-godišnjeg Adegbuyija (34-6, 19 KO) smatra se već neko vrijeme drugim ili trećim borcem svijeta, odmah iza Verhoevena (neki smatraju i Jamala Ben Saddika), koji ga je savladao dva puta. Adegbuyi je, s druge strane, upisao pobjede nad većinom ostalih boraca iz svjetskog vrha. Tako je Mladena Brestovca pobjeđivao čak tri puta, a jednaki broj puta bio je bolji i od Jahfarra Wilnisa. Po dva puta savladao je Hesdyja Gergesa i D'Angela Marshalla, a pobjeđivao je i Andersona Silvu, Arkadiusza Wrzoseka, Ismaela Londta i mnoge druge.

Meč je najavljen kao službeni "title eliminator" teške kategorije, odnosno pobjednik istog dobit će priliku obračunati se s prvakom. To je trenutno Rico Verhoeven, koji bi se trebao prije toga susresti s Jamalom Bed Saddikom, borcem koji je 2018. godine savladao Adegbuyia. Hari se nadi kako će doći do trećeg meča protiv Rica, u kojem bi napokon mogao potvrditi koliko vrijedi. Njegovi fanovi neupitno ga smatraju najboljim na svijetu, neki i najboljim svih vremena, no "Golden Boy" zbog ozljede to nije uspio i službeno potvrditi.

Osim ovog meča, za isti je najavljen i meč za titulu prvaka velter kategorije. Cedric Doumbe isti će braniti protiv Murthela Groenharta, borca koji mu je već 2017. godije uspio preoteti pojas. Ovo će biti njihov treći međusobni ogled, budući da je Doumbe slavio 2016. godine, kad su se prvi put susreli.

Linker
15. travanj 2024 12:23