K1 i Boks

Poznat je datum borbe Tysona Furyja i Oleksandra Usyka! Ugledni boksački novinar objavio je najnovije informacije

Oleksandr Usyk (lijevo) i Tyson Fury (desno)

 Screenshot (youtube, Tnt Sports Boxing)
Prvotno planirani datum bio je 23. prosinac, ali to je otpalo nakon borbe Furyja i Ngannoua

Tyson Fury i Oleksandr Usyk očito napokon imaju ugovoren datum svoje borbe za krunu prvog apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji u više od dva desetljeća. Posljednji čovjek koji je to učinio bio je Lennox Lewis protiv – poput Usyka – prethodno neprikosnovenog prvaka u kruzer kategoriji Evandera Holyfielda. Fury drži WBC pojas od 2020. nakon pobjede nad Deontayem Wilderom i od tada je branio tri puta.

Usyk je, nakon svog uspjeha u nižoj kategoriji, pobijedio Anthonyja Joshuu za IBF, WBA i WBO pojaseve u tek svojoj trećoj borbi u teškoj kategoriji. Dvaput je stavio ta tri pojasa na kocku – jednom u revanšu s "AJ-em" i obveznom obranom protiv Daniela Duboisa prije nešto manje od tri mjeseca.

Ta se borba dogodila nakon neuspjeha u pregovorima s Furyjem početkom ove godine, no timovi su kasnije obnovili pregovore i objavili ugovore koji su potpisani u rujnu. Ciljani datum 23. prosinca pomaknut je nakon borbu Furyja i Francisa Ngannoua prošlog mjeseca, a sada, ESPN-ov novinar Mike Coppinger izvještava da je novi datum 17. veljače, a službena potvrda očekuje se ovaj tjedan.

Borba će se održati u Rijadu (Saudijska Arabija) i obilježit će završne dane Rijad Seasona – godišnjeg zabavnog i sportskog festivala koji su otvorili Fury i Ngannou. Naravno, sada čekamo i službenu potvrdu ove informacije, a onda i tri mjeseca do tog okršaja.

Linker
18. travanj 2024 01:04